Dat het vanmiddag een beladen wedstrijd was in de Versluys Arena dat is een understatement. Met de komst van Coucke naar KVO raakten de gemoederen de laatste weken wat verhit. Zeker nu blijkt dat KVO nog 6,2 miljoen euro moet betalen aan Coucke.

Voor de wedstrijd liep het al mis, Coucke zou volgens getuigen zich net iets te veel thuis hebben gevoeld. Hij sprak de huidige voorzitter van KVO aan over het feit dat hij vandaag niet verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen bij KVO. Hierop ontstond er een discussie tussen Coucke en Dierckens.

Coucke liet zich niet zien in de tribune en volgde ergens in een privé-vertrek binnen het stadion de wedstrijd. Tijdens de rust vertrok Coucke al, het stond toen al 2-0 voor Oostende. Coucke kreeg een “warme” ontvangst met enkele tifo’s van de supportersclub van Oostende. Opvallend was wel dat de tifo’s bijna direct na het uitrollen werden verwijderd. Daar waren de supporters het niet mee eens.

KVO begon fantastisch aan de wedstrijd, Van Crombrugge maakte al snel een fout en de terugkerende Akpala nam het cadeau in dank aan. 1-0 na 8 minuten. Op het halfuur was het Vincent Kompany die blunderde, Michiel Jonckheere bleef koel en maakte er 2-0 van.

KVO had nog kansen op de 3-0 voor de rust maar vergat die kansen af te maken. In het begin van de tweede helft kreeg Anderlecht een penalty maar Dutoit stopte de bal.

KVO maakte het feestje compleet met de 3-0 in de 81ste minuut, Hjulsager zette een enig mooie slalom in maakte knap af door de beentjes van die arme Van Crombrugge.

Spannende minuten voor KVO

Chadli kon de aansluitingstreffer nog tegen de netten duwen en hierdoor ging Anderlecht opnieuw in zijn kansen geloven. Saelemaekers verdiende nog rood voor natrappen maar Laforge hield het onbegrijpelijk bij geel. In de 91ste minuut scoorde Doku de 3-2. Het werd nog bibberen en beven voor KVO

De vernedering voor RSC Anderlecht en vooral voor voorzitter Coucke is totaal.

De overwinning zal uitbundig gevierd worden, er zullen er morgen een aantal niet ofwel te laat op het werk verschijnen.

Al meer dan 2.500 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in