Het goede gevoel dat we vrijdag hadden na de verdediging voor het BAS, werd vandaag ook officieel bevestigd: KVO krijgt zijn proflicentie 2020-2021 en voetbalt dus ook volgend seizoen in eerste klasse.
“De voorbije maanden waren een rollercoaster aan emoties, het werd ons ook niet altijd eenvoudig gemaakt, maar we zijn altijd blijven strijden en dat harde werk werd nu beloond,” aldus een opgeluchte voorzitter Frank Dierckens.

In eerste zit kreeg KVO begin april geen licentie van de licentiecommissie van de KBVB. Dit omdat er toen geen akkoord werd gevonden tussen Alychlo en de Amerikaanse investeerders over de schulden en de tribune én de Amerikaanse investeerders zich daarop terugtrokken, waardoor de noodzakelijke kapitaalsverhoging niet kon worden doorgevoerd.

KVO trok daarop naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om alsnog de licentie te behalen en dat is nu dus ook gelukt. “Na het akkoord tussen de Amerikaanse investeerders en Alychlo, volgde kort daarop de overdracht van het merendeel van de aandelen van Frank Dierckens naar de investeringsgroep,” aldus clubadvocaat Dimitri Dedecker. “Vervolgens was die kapitaalsverhoging van 2,7 miljoen euro noodzakelijk om de licentie te behalen. Die kapitaalsverhoging zou op 15 mei worden doorgevoerd en daarmee voldeden wij ook aan de eisen van de licentiecommissie. Maandag kregen we tijdens de zitting voor het BAS echter te horen dat die kapitaalsverhoging wél al effectief moest zijn gebeurd. We kregen tot vrijdag om dit in orde te brengen.”

“En dat was toch wel een huzarenstukje,” zo vervolgt financieel adviseur Thorsten Theys. “Het werd een race tegen de klok, want waar je normaal zeker een dikke week voor nodig hebt, rondden wij nu af op drie dagen tijd. Ik durf te zeggen dat we het wereldrecord ‘kapitaalsverhoging afronden’ gevestigd hebben. Uiteindelijk was alles praktisch geregeld op vrijdagvoormiddag, een zestal uren vóór we een tweede keer voor het BAS moesten verschijnen. Die tweede zitting duurde nog géén 20 minuten en er waren ook geen bijkomende vragen meer. Toen wisten we eigenlijk al dat het niet meer fout kon lopen, maar je bent toch pas helemaal zeker als het verlossende bericht komt. Het hele dossier heeft bloed, zweet en tranen gekost aan allen die hieraan meewerkten, maar het resultaat mag gezien zijn.”

KVO wil trouwens nog enkele externe mensen bedanken voor hun medewerking.
Zo heeft Georges Declerck van KBC Bank de jongste dagen hemel en aarde bewogen om het dossier in orde te krijgen. Burgemeester Bart Tommelein en Schepen Bjorn Anseeuw speelden dan weer een bemiddelende rol in de onderhandelingen tussen de Amerikaanse investeerders en Alychlo en die laatste hebben uiteindelijk ook water bij de wijn gedaan om tot een overeenkomst te komen.

Nu de licentie binnen is, maken de nieuwe investeerders snel werk van de nieuwe structuur én de voorbereiding op volgend seizoen. Frank Dierckens blijft alvast zeker aan als voorzitter van de club en zal zo instaan voor de lokale verankering en de operationele werking.

BEDANKT FRANK DIERCKENS EN IEDEREEN DIE HIERAAN MEEWERKTE !

2 REACTIES

  1. En nu nog de rest van het geld van de transfers van Mussona,Milic en N’kaka krijgen van Anderlecht en we kunnen een nieuwe ploeg kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in