KVO heeft het zwaar de laatste weken, met slechts één punt uit de laatste vijf wedstrijden en nu ook nog eens financiële problemen. Zeker de laatste twee verliesmatchen tegen Eupen en Waasland-Beveren kwamen hard aan. De problemen bij KVO zijn blijkbaar nog groter dan enkel het sportieve.

Vandaag kwam KVO zelf naar buiten met het nieuws dat het in een financieel lastige situatie zit en dat het overleg heeft gevraagd met zijn grootste schuldeisers. Ook werd aan Stad Oostende gevraagd om te helpen.

Vanwaar de problemen?

Toen Coucke Oostende verkocht aan Callant liet hij een club achter die zwaar boven zijn stand leefde. Coucke had zelf de tribune gefinancierd en werkte daarvoor een deal uit met Stad Oostende. KVO moet vandaag voor de huur van die tribune 1,2 miljoen euro huur betalen per jaar voor het gebruik van die tribune. Geld dat KVO duidelijk niet meer heeft.

Daarnaast zijn er de zware spelerscontracten waar KVO maar niet verlost van raakt. Zo wil het Lombaerts al een hele tijd verkopen maar dat lukt niet, idem dito voor Fernando Canesin.

  • Financieel: “Gesprekken aanknopen om gezondere, economische afspraken te maken”

“Toen ik in februari de club overnam, heb ik meteen een kapitaalsverhoging doorgevoerd om de licentie te behalen. Ik wist toen echter dat er in de toekomst nog flink zou moeten worden bezuinigd om de club zelfbedruipend te maken.

Dat hebben we door enkele ingrepen intussen ook al gedaan, maar de hoogste kosten zijn wél gebleven, namelijk enkele dure spelerslonen en de huur van de tribuneDaarom knoop ik nu gesprekken aan met Stad Oostende en onze grootste schuldeisers om gezondere, economische afspraken te verkrijgen. Ik hoop dan ook uit de grond van mijn hart dat alle betrokken partijen het beste voor hebben met KVO en constructief willen meewerken aan oplossingen.

Daarnaast heb ik er nooit een geheim van gemaakt dat nieuwe investeerders meer dan welkom zijn. We moeten ons niet stoerder voordoen dan we zijn, in het hedendaagse profvoetbal is vers kapitaal altijd welgekomen. We onderzoeken verscheidene pistes, maar we gaan ook niet zomaar met om het even wie in zee. De toekomst van de club is ten allen tijde primordiaal. 

Op het einde van dit seizoen lopen enkele dure contracten af en dan kunnen we pas écht met een propere lei van start gaan. Intussen werken we op alle vlak – sportief én financieel – hard verder om KVO de mooie toekomst te geven die het verdient.”

Tommelein hoopt op deal met Coucke

Tommelein stuurt aan op een dialoog met Coucke, voor de situatie helemaal ontspoort.

“Het gaat over een afspraak die meneer Coucke gemaakt heeft met de stad Oostende. Meneer Coucke heeft de club intussen verlaten en dat betekent nu dat de club financieel moet kunnen overleven, maar dat kan ze niet met de huur van 1,2 miljoen euro per jaar en de schulden uit het verleden.” laat Tommelein aan Sporza.be weten.

“Meneer Coucke moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Wij willen dat KVO in zijn stadion kan blijven voetballen, maar als dat door een financieel debacle niet meer kan, dan heeft meneer Coucke geen tribune meer en kan hij geen huur meer vragen. Dus zitten we in een situatie waarin de beide belangen zeer belangrijk zijn en we best met elkaar praten.”

Dringend nood aan vers geld

Naast het probleem van het stadion heeft KVO dus ook nog andere financiële problemen hoe dit opgelost zal worden is nog niet duidelijk.

Heb jij onze app al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in