KVO is volop bezig met het zoeken naar oplossingen voor de slechte financiële toestand van de club. Een van de pistes is het verlagen van het huurgeld dat het jaarlijks betaalt voor de nieuwe tribune die werd gehuurd.

Deze tribune kwam er door Coucke die naar verluidt tussen de 17 miljoen en 21 miljoen euro zou betaald hebben voor de bouw van de tribune. Bij het afscheid van Coucke werd een deal geregeld dat de club jaarlijks 800.000 euro zou betalen voor de huur van de tribune.

Dat werd verhoogd naar 1.200.000 euro per jaar en dat weegt naast een paar heel erg dure spelers, zwaar op de financiën van KVO. In die mate zelfs dat de licentie van KVO voor volgend jaar in gevaar zou kunnen zijn als er niet snel een oplossing wordt gevonden.

Naast extra kapitaal is KVO dus ook op zoek naar een oplossing voor de tribune. Er werd nu een alternatieve piste op tafel gelegd, eerder had Tommelein zich met de kwestie gemoeid maar dat leverde niets op.

KVO zou de tribune nu overkopen van Alychlo het bedrijf van Coucke dat eigenaar is van de tribune. Het bod zou een stuk onder de geschatte waarde liggen maar hoeveel het bod exact bedraagt is niet duidelijk. Het wordt nu afwachten hoe Coucke hierop zal reageren, we zouden wel niet al te veel hopen….

De mogelijkheden van Coucke zijn ook niet eindeloos, indien KVO failliet zou gaan, dan wordt de stad eigenaar van de tribune. In dat geval heeft Coucke geen tribune meer en enkel nog afbetalingen.

Heb jij onze app al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
App Winactie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in