OOSTENDSE KARATEKA BEHAALT BRONS IN TSJECHIE De jonge topkarateka’s Afrodite Nierynck (13 jaar) en Sonny Christiaen (14 jaar), alle twee lid van Budo Karate Oostende, werden door de Vlaamse Karate Elite geselecteerd voor deelname aan het prestigieus internationaal jeugdtornooi “EURO GRAND PRIX” in Pilsen (Tsjechië).

Beiden danken hun selectie dankzij de vele podiumplaatsen in de afgelopen 2 jaar op allerhande tornooien in het binnenland en buitenland. Het was meteen duidelijk dat het niveau een pak hoger lag dan wat onze Oostendse karateka’s gewoon zijn en moesten ze hun beste beentje en vuistje bovenhalen. Sonny moest echter wel meteen zijn meerdere erkennen. De nochtans stoere Oostendse vechter had wellicht teveel last van de zenuwen en ging er, na werkelijk een zeer zware kamp, reeds in de eerste ronde onderuit tegen de Pool Michal Szostak.

Helaas zat er ook geen herkansing meer in omdat zijn tegenstander ook de duimen moest leggen in de halve finale. Spijtig, maar Sonny kon wel huiswaarts keren met een pak extra ervaring. Iets later was Afrodite Nierynck, Vlaams karate kampioene, aan de beurt. En zoals we ondertussen gewoon zijn, vocht Afrodite als een ‘Vlaamse leeuw’. Haar eerste kamp won ze meteen vlotjes met 4-0 tegen Sofia Vatchkov (AUS). De toon was meteen gezet. Afrodite ging op haar elan verder en stuurde Nicoline Sorensen (DEN) met 3-1 en vervolgens Oksana Duperrex (SWI) naar huis.

In de halve finale echter moest ze toch haar meerdere erkennen tegen Hakova Amalie (CZ) die een thuismatch vocht en later ook het goud binnenhaalde. Ze verloor de kamp met een zware 5-0 maar Afrodite was niet van haar lood geslagen. Toen ze voor het brons moest vechten in de herkansing, pakte ze meteen haar Duitse tegenstrever, Langhamer Hannah, bij de keel en werd het een droge 4-1.

Afrodite mocht terecht pronken op het podium met haar bronzen plak en keerde voldaan terug naar Oostende. Budo Karate mag terecht fier zijn op de 2 atleten. Volgende zondag gaat de club in Hoeselt (Limburg) met een grote delegatie van 13 kampers, een mix van nieuwe en ervaren kampers, op zoek naar nieuwe medailles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in