De Oostendse karateka Afrodite Nierynck werd dit weekend Belgisch kampioen ‘kumite’ bij de kadetten meisjes in de sporthal “Sportoase” te Leuven. Afrodite versloeg vrij vlot haar tegenstanders in de voorrondes, maar in de finale werd het razenspannend.

Afrodite stond de ganse wedstrijd 0-1 achter maar liet echter de moed niet zakken. Op 7 seconden voor het einde scoorde Afrodite een knap punt en kwam ze op 1-1 gelijke stand. De spanning was te snijden. Omdat haar tegenstander eerst scoorde zat ze nog altijd in het nadeel, maar de beresterke Oostendse pakte in de allerlaatste seconde van de wedstrijd, op aangeven van haar coach Emanuel Misselyn, uit met een ‘kamikaze aanval’…en jawel!

Het goud was binnen en ze mocht met veel fierheid de traantjes van geluk en opluchting de vrije loop laten gaan. Nadat ze reeds in januari vlaams kampioen werd, was dit – na het harde werk van de laatste maanden – de kers op de taart.

Budo Karate Oostende ging met 5 van hun beste kampers naar Leuven en sleepte uiteindelijk 4 medailles in de wacht. Bovenop een Belgisch kampioen karate, heeft Oostende er ook 2 vice Belgisch kampioenen bij! Sonny Christiaen (kadetten jongens) en Chelsey Vandamme (junioren dames) wonnen overtuigend hun voorrondes en konden zich plaatsen voor de finale.

Beide streden met volle overgave voor de Belgische titel maar verloren echter nipt. Er was uiteraard een begrijpelijke teleurstelling maar beiden mochten met meer dan opgeheven hoofd de arena verlaten met een zilveren medaille. Wegens ziekte kon Vlaams kampioen Michiel D’Hulst (junioren heren) zich niet goed voorbereiden naar het kampioenschap toe.

Hij had toen nog eens de pech om in de eerste ronde uit te komen tegen een wereldtopper waar hij kansloos van verloor. In de herkansingen herpakte Michiel zich wel en na enkele zeer zware kampen kon hij alsnog het brons binnenhalen. Michiel kon zo toch tevreden terugblikken op zijn prestatie. Voor Hendrick Bauwen (miniemen jongens) was het een eerste kennismaking op het hoogste niveau.

De Oostendse kumite trainers Emanuel Misselyn en Franky Nierynck zijn meer dan oprecht trots met de resultaten van hun atleten. Het harde werk van voorbije maanden hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen. Er werd een strikt trainingsplan opgesteld in 2019 met als doelstelling podiumplaatsen te behalen op het Vlaams en Belgisch toneel. De Oostendse karateclub is meer dan geslaagd in zijn opzet en profileert zich momenteel als één van de beste karateclubs in Vlaanderen voor de kumite discipline (vrij gevecht).

Franky Nierynck

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in