Een week voor het wereldkampioenschap veldrijden is er nu toch opnieuw twijfel als het WK effectief kan doorgaan. Door de uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant in Oostende is er nu toch onzekerheid als het WK zal doorgaan. Burgemeester Tommelein liet vanmorgen weten dat er deze week beslist zal worden maar dat het niet alleen van hem afhangt.

Normaal gezien zakken vanaf deze week tal van renners, verzorgers en coaches naar Oostende om het WK voor te bereiden. De uitbraak zou voor roet in het eten kunnen zorgen. Vandaag is er nog geen beslissing genomen maar de organisatoren kijken met een klein hartje naar heel de situatie.

De organisator laat weten dat zij verder doen en ze blijven ervan uitgaan dat het WK doorgaat. Er zijn zeer strenge maatregelen genomen, alles wordt volgens de regels tegen COVID-19 georganiseerd.

Iedereen zal ook een corona-test doen: renners, entourage, journalisten en medewerkers. Het aantal mensen dat aanwezig mag zijn is beperkt, om zo weinig mogelijk mensen op ons parcours te hebben.

De organisatie hoopt dat ze alsnog moeten annuleren. “We hebben zoveel inspanningen gedaan. We wilden, ondanks het feit dat we geen publiek en vips mogen ontvangen, toch doorgaan. Uit liefde voor de sport. Het zou jammer zijn dat we vier jaar werk zien tenietgaan.” lazen we in Het Nieuwsblad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in