Jongeren met een beperking kunnen voortaan op het sportstrand terecht voor een aangepast aanbod aan sporten. Het pakket bevat onder meer multisport, golflessen en een surfinitiatie.

Op vraag van Stad Oostende vatte Briek vzw – een vereniging gespecialiseerd in een vrijetijdsaanbod voor jongeren met een beperking – op dinsdag 3 augustus en vrijdag 6 augustus 2021 post op het sportstrand. Tientallen jongeren met een beperking konden zich naar hartenlust uitleven met een aangepast aanbod van multisport, golflessen en een heuse surfinitiatie.

Talenten en zelfvertrouwen ontwikkelen

Jongeren met een beperking hebben nood aan een boeiend en gevarieerd vrijetijdsaanbod. Nieuwe uitdagingen prikkelen hen en stimuleren hen om iets ongekends uit te proberen. Hierdoor ontwikkelen ze hun talenten en hun zelfvertrouwen. Via Briek vzw kan de stad in augustus een reeks activiteiten organiseren op het sportstrand.

Van multisport tot surfen

Op dinsdagmiddag stond een multisportevent op de planning en dat bestond uit diverse beachgames. Een groep van een vijftiental tieners speelde er petanque, golf en volleybal.

Maar vrijdagmiddag was er het hoogtepunt van het Zon-Zee-Strand-kamp. Via surfclub Inside-Outside kon Briek vzw een middagje surfinitiatie inboeken. De organisatie van een surfles sprak vele jongeren aan en ze keken er dan ook vol spanning naar uit. De groep tieners leerde er hoe een wetsuite aan te trekken en ze maakten er kennis met de materialen en hoe je ermee omgaat. Daarna waren ze helemaal klaar om het water op te gaan. Ze werden hierin gecoacht door de instructeur van de surfclub en door een drietal begeleiders van de vzw.

Sportstrand als uitvalsbasis

Het sportstrand is een nieuw initiatief waarbij Oostendenaars het plezier kunnen ervaren om met zicht op zee en de voeten in het zand deel te nemen aan de meest uiteenlopende sportactiviteiten. Velen herontdekken hierdoor de geneugten van zowel sporten als het strand.

Sporten en gezonde zeelucht zijn voor iedereen de ideale combinatie om zichzelf mentaal te sterken. Ook onze jongeren met een beperking hebben hier recht op. Vanaf nu kunnen ze jaarlijks rekenen op een aangepast zomeraanbod op het sportstrand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in