Vorig weekend trok Budo Karate Oostende met 4 kampers richting Luxemburg om er deel te nemen aan het tornooi “Coupe de Kayl”.

Met delegaties uit België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Schotland, Marokko, Egypte en oa Indonesie een internationaal getint tornooi met hoog niveau.
Saar Misselyn, Arodite Nierynck, Sonny Christiean & Michiel D’hulst tekenden present onder leiding van coach Emanuel Misselyn.

Saar Misselyn (7 jaar) begon vlotjes aan haar kamp maar moest haar meerdere herkennen in haar Franse tegenstander die later ook finaliste en winnares zou worden. Herkansingen boden zich aan en Saar kampte zich vlot naar een 3e plaats. Niet slecht voor haar 2e tornooi ooit.

Afrodite Nierynck in bloedvorm starte gedreven aan haar eerste kamp en kwam vlot 1-0 voor tegen haar Waalse concurrente, echter was de Waalse bij de pinken en scoorde ook vlot tegen. Spanning alom en blijkbaar hadden de scheidsrechters er ook last van, want 2 ippon-punten van Afrodite werden niet gezien. Met een achterstand vocht Afrodite zich nog door de laatste 30 seconden maar dit keer mocht het niet zijn, 1e ronde verloren, een wrange nasmaak want er zat veel meer in & helaas geen herkansingen.

Michiel D’hulst startte zijn 1e kamp tegen de nr 3 van Duitsland & voelde meteen aan dat dit geen hapklare brok was. De duitser scoorde vlot en Michiel was aangewezen op achtervolgen tot einde van de kamp en verloor. De Duitser kampte vlot door en stootte door naar de finale, zo kreeg Michiel herkansingen. Michiel kampte in de herkansingen tegen eerst een Luxemburger en daarna een Schot beide kampen won hij en werd zo verdiend derde.

Sonny Christiaen gaf eerst aan wat stress te hebben, maar éénmaal op de mat was daar niets meer van aan te merken. Hij opende vlot de score tegen z’n Franse tegenstander en liep vlot uit door trappen en veegtechnieken te combineren. In de volgende kamp diende zich een Waalse concurrent aan waar Sonny al eerder had tegen gekampt. De spanning was te snijden maar Sonny verliest met het kleinste verschil. De Waal knokte zich ook door tot de finale en zo kon Sonny profiteren van herkansingen. Het verlies nog niet helemaal verteerd herpakte Sonny zich goed in de kamp voor de 3e plaats en wint.

Al bij al toch terug 3 podiumplaatsen tijdens dit ingeplande meetmoment op weg naar het Vlaams- en Belgisch kampioenschap in januari en februari 2020.

Heb jij onze app al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in