Elke dinsdag in juli en augustus biedt Sport Vlaanderen aan de kust sport, spel en plezier aan voor de hele familie. Het initiatief ‘De Sportzomer’ – een coronaproof en professioneel begeleid sportaanbod op de dijk, het strand en in zee – houdt halt in de Oostende op dinsdag 24 augustus 2021.

Op dinsdag 24 augustus 2021 strijkt Sport Vlaanderen Neer in Oostende ter hoogte van het sportstrand en de Wellingtonrenbaan. Onder de noemer ‘De Sportzomer’ schotelt Sport Vlaanderen elke dinsdag een sportaanbod voor aan de kust voor de hele familie.  

Uitgebreid aanbod én aandacht voor G-sport

Het sportaanbod van De Sportzomer omvat maar liefst 14 verschillende sporttakken, gaande van gevechtsporten over balsporten tot stokpaardrijden. Er is aandacht voor alle leeftijden. Ook kleuters en peuters kunnen deelnemen en de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden oefenen. Stad Oostende staat in voor de logistieke ondersteuning van het evenement.

Dinsdag 24 augustus 2021 is tevens de start van de paralympische spelen in Tokio. Met een G-sportactiviteit plaatst Sport Vlaanderen ook deze spelen in de kijker. 

Kennismaking met nichesporten

Via het sportinitiatief wil Stad Oostende zoveel mogelijk Oostendenaars aan sport laten doen en laten kennismaken met bepaalde nichesporten. Het belang van beweging en sport kan niet genoeg worden onderstreept.

Om alles coronaproof te laten verlopen, wordt er gewerkt met voorinschrijvingen en tijdsloten. Als er nog plaats is, kan je de dag zelf nog ter plaatse inschrijven. Wil je zeker zijn van een plaats, reserveer dan best op voorhand. Je krijgt anderhalf uur tijd om aan alle sporten deel te nemen Het volledige sportaanbod vind je terug op www.sport.vlaanderen/sportzomer/programma-kuststeden/sportaanbod-oostende/

Meet je met atleten

Heb je je altijd al eens willen meten met een echte topsporter? Doe jij beter? Dat kan! Tijdens De Sportzomer kan je jouw prestaties meten. Neem zeker je smartphone mee, want aan de hand van een QR-code tonen topsporters zoals Kim Mestdagh en Laura Roeben je de kneepjes van het vak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in