Het Vlaams kampioenschap karate te Leopoldsburg vorige zondag werd een ongezien succes voor Budo Karate Oostende. Met zijn 12 deelnemende karateka’s, sleepte de club maar liefst 8 medailles in de wacht!

Dit ging niet ongemerkt voorbij en de club oogstte veel lof van vriend en vijand. Wie Budo Karate Oostende een beetje volgt, is niet helemaal verrast van dit succes. Sinds een aantal jaar waait er gans nieuwe wind in de club en worden de karateka’s op professionele wijze begeleidt door gediplomeerde trainers, wat zijn vruchten afwerpt.

Afrodite Nierynck moest zondag haar titel verdedigen bij de miniemen meisjes. Ze bezweek niet onder de druk maar deed het uitstekend. Ze verpulverde, onder toezien van de nationale coaches, haar tegenstand en werd oververdiend voor de 3de keer Vlaams kampioen. Michiel D’Hulst is al een tijdje zeer sterk aan het presteren en deed daar zondag nog een schepje bovenop. Na zijn tegenstanders, bij de junioren jongens, in de voorrondes zonder veel moeite aan de kant te zetten nam hij het in de finale op tegen zijn grootste concurrent en topfavoriet uit Antwerpen. De Oostendaar was echter niet onder indruk en vernederde zowaar de Antwerpenaar, met een verdiende gouden medaille als gevolg.

Voor Hendrick Bauwen (miniemen jongens) en Ricky Van Haelewyn (kadetten jongens min) was het nog maar de 3de deelname aan een karate tornooi. Beide jongemannen bewezen waarom ze geselecteerd werden voor het Vlaams kampioenschap. Ze gaven het allerbeste van zichzelf en vochten een weg naar de finale. In de finale kwamen ze echter nog een klein beetje tekort waardoor beide talenten zilver behaalden. Sonny Christiaen (kadetten jongens plus), Chelsey Vandamme (junioren meisjes), Merve Akgondogdu (miniemen meisjes) en Djemajl Ademi (senioren heren) verloren allemaal hun eerste kamp tegen de latere finalist.

Tijdens de herkaninsingen tapten ze gelukkig uit een ander vaatje en bemachtigden ze allen zeer terecht een bronzen medaille. Quinten Vanhauter (preminiemen jongens plus), Niels Vandenbroeke (preminiemen jongens min), Kassem Alaswad (miniemen jongens) en Aleksey Gevorgyan (kadetten jongens) vochten meer dan verdienstelijk, en voor sommige onder hen zat er meer in, maar grepen naast een podiumplaats. Oostende mag meer dan terecht fier zijn op deze prestatie van Budo Karate Oostende.

Dit artikel wordt U aangeboden door:

Afbeelding kan het volgende bevatten: ijs en eten, de tekst 'Seamen Een site die blijft plakken'

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in