Vorige week raakte bekend dat er in de kleuterschool Westdiep een aantal kleuterleiders en kleuters besmet waren geraakt met het coronavirus. De school besliste daarop om vrijdag en vandaag de deuren te sluiten. Die sluiting wordt nu verlengd tot het einde van deze week. De situatie wordt dag per dag bekeken.

Kleuterschool Westdiep in het Westerkwartier in Oostende blijft minimaal nog dicht tot eind deze week. Dat maakte de school zelf bekend. Het zou ook kunnen dat de school nog langer gesloten blijft als het aantal besmette leerkrachten zo hoog blijft.

Als school stellen wij het belang van onze kleuters voorop, ook in de huidige moeilijke omstandigheden. Hoewel wij begrijpen dat het sluiten van onze school de ouders van onze kleuters behoorlijk wat ongemakken bezorgt hebben wij geoordeeld dat het, gezien de besmetting van enkele van onze teamleden met het coronavirus, momenteel onmogelijk is de school op een veilige manier te kunnen openen.

In het belang van de gezondheid van onze kleuters, hun gezinnen en ons schoolteam hebben wij beslist dat de school minimaal tot en met vrijdag 23 oktober gesloten zal blijven. De ervaren dokters van het CLB evalueren dagelijks de omstandigheden en zullen, indien dat noodzakelijk blijkt, niet aarzelen deze periode te verlengen als zij denken dat dat de enige manier is om de veiligheid van allen te kunnen verzekeren.

Tot we opnieuw vol vertrouwen onze deuren kunnen openen hoop ik dat iedereen, de kleuters, de mama’s en papa’s, broertjes en zusjes, de juffen en medewerkers en hun gezinnen, voor elkaar zorgt.

Meer nieuws uit Oostende

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in