Het aantal leerlingen en leerkrachten die ziek zijn blijft maar oplopen in het Atheneum Pegasus in Oostende. In totaal zijn er nu al meer dan 100 leerlingen, leerkrachten of personeelsleden ziek. Gisteren waren het er nog 71. Het FAVV, Federaal Voedselagentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen is met een onderzoek gestart naar waar de voedselvergiftiging werd opgelopen.

Dinsdag kwam het nieuws dat er meer dan veertig leerlingen en leerkrachten zich ziek meldden na het eten van een broodje. Vandaag staat de teller intussen op 103, 96 leerlingen en ook 7 leerkrachten werden ziek.

Besmette broodjes de oorzaak?

Onmiddellijk werd er vermoed dat belegde broodjes wel eens de boosdoener zouden kunnen zijn. Door de maatregelen omtrent corona serveert de school niet langer warme maaltijden voor de leerlingen. Daarom werd met een broodjeszaak uit de omgeving een samenwerking gestart.

Bij de uitbraak werd het FAVV verwittigd en die heeft de broodjeszaak intussen gecontroleerd. De broodjeszaak was volledig in orde met de wetgeving. De directeur vermoedt dat het nog steeds de broodjes zijn die voor de voedselvergiftiging hebben gezorgd maar dat het via een toeleverancier is ontstaan.

Het FAVV is dat nu verder aan het onderzoeken voor het weekend zou het resultaat klaar moeten zijn.

Meer nieuws uit Oostende:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in