Vandaag bleek dat tientallen leerlingen van het Pegasus Atheneum in Oostende waren thuis gebleven en deze keer niet door corona. De leerlingen en medewerkers werden allemaal ziek en klaagden over misselijkheid en buikpijn. Het lijkt hoogstwaarschijnlijk dat ze allemaal een voedselvergiftiging opliepen door het eten van broodjes.

Dinsdag werden al een veertigtal leerlingen ziek na het eten van een belegd broodje. De klachten waren vooral misselijkheid, maagpijn en overgeven. Vandaag bleek het aantal al opgelopen tot 71.

De directeur van Atheneum Pegasus liet aan de VRT weten dat er momenteel geen warme maaltijden meer gegeten worden op school. Pegasus heeft daarom een samenwerking gestart met een broodjeszaak als service naar de leerlingen toe. De leerlingen die ziek werden hadden allemaal zelf een broodje besteld of waren in de broodjeszaak langs geweest.

Het vermoeden is dus groot dat de voedselvergiftiging te wijten is aan de broodjes. Het FAVV is ondertussen met een onderzoek gestart en de levering van de broodjes werd tijdelijk stopgezet.

Jouw reclame hier?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in