Zaterdagmiddag zijn er in Oostende vijf personen uit zee gered door de strandredders. Ze kwamen in de problemen in de zee door de sterke onderstroom. Drie van de vijf zijn naar het ziekenhuis gebracht voor een controle niemand is in levensgevaar. Het voorval gebeurde rond het middaguur.

Iets na de middag raakten vijf personen in de problemen in de zee. Dat gebeurde ter hoogte van de bewaakte zone tussen de westelijke strekdam en de het Casino. Het ging om tieners die zich hebben late verrassen door de onderstroom, die onderstroom doet zich vooral voor ter hoogte van de zandbanken.

De redders hadden snel in de gaten dat de tieners zich in de problemen bevonden en gingen er met de boot naartoe. De jongeren konden uit het water gehaald worden maar moesten ter controle naar het ziekenhuis. Toen de interventie aan de gang was moesten alle badgasten het water verlaten.

Dit incident deed zich voor op exact dezelfde plaats als waar vorige week een jongen is verdronken. De zee mag dan misschien kalm lijken het is en blijft altijd gevaarlijk. Wees dus voorzichtig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in