Gisterenmiddag verdronk de 17-jarige Sekina in een schijnbaar heel erg kalme zee. De 17-jarige jongen was samen met vrienden in het water gegaan ter hoogte van de bewaakte zwemzone aan de westelijke strekdam. Tijdens het zwemmen verloren zijn vrienden hem uit het oog. Ze sloegen alarm bij de redders maar alle hulp kwam helaas te laat.

Een groepje van 7 tieners uit Ukkel wilde gisteren een leuke dag aan het strand beleven. Rond 15.30 uur sloegen de tieners alarm toen ze hun vriend niet meer zagen in het water. Daarop werd een grote zoekactie op poten gezet, iedereen moest het water verlaten. Na 45 minuten zoeken werd de zoektocht opgeschaald en werd er ook gezocht met meerdere boten, drones en een helikopter. Vandaag stond in Het Nieuwsblad dat zijn vrienden verklaarden dat hij niet goed kon zwemmen. De politie van Oostende waarschuwt dat de zee geen groot zwembad is.

Net voor de zoektocht gestaakt zou worden rond 19.45 uur spoelde het lichaam van de jongeman aan op het strand. Er werd nog een reanimatiepoging ondernomen maar die leverde niets op.

Woensdag kwamen op dezelfde plaats ook al drie mensen in de problemen, ze werden door de redders uit het water gehaald en moesten naar het ziekenhuis overgebracht worden. Op het ogenblik dat de jongen gisteren verdween was het een rustige dag op het water, het was een kalme zee en er was weinig wind aanwezig. Gisteren was het wel een periode van springtij en gedurende die periode is er meer stroming dan anders die stroming kan een snelheid halen van 5km per uur. Dan moet je al snel kunnen zwemmen om hieruit weg te geraken.

Hoe dieper je in de zee gaat, hoe sterker de stroming van het springtij is. De zee is verraderlijk ook als ze er heel erg kalm uit lijkt te zien. In periodes van springtij is er meer gevaar zeker voor kinderen waarschuwen de redders. Elke 14 dagen heb je een periode van springtij.

De reddingsdiensten waren gisteren in shock toen de jongen werden teruggevonden, ze kregen dan ook opvang en psychologische bijstand.

3 REACTIES

  1. En hij is niet aangespoeld op het strand, er kwam een jongen tot bij men collega’s op de strekdam gelopen en zei dat er aan de rode boei een voet te zien was en zo is hij gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in