Nog tot en met 15 september, blijven er in Oostende drie reddingsposten actief en dit dagelijks tussen 10.30 en 18.30 uur. Het is verboden en erg gevaarlijk om in zee te gaan buiten deze bewaakte strandzones, of buiten de momenten waarop de strandredders actief zijn.

Ook tijdens de maand september blijven er dagelijks van 10.30 tot 18.30 uur drie strandreddingsposten actief. Nog tot en met 15 september zijn de volgende reddingsposten paraat:

  • Mariakerke (+EHBO)
  • Koninginnelaan
  • Kemmelberg (+ EHBO)

De bewaakte zwemzones zijn herkenbaar aan gele grensboeien, de beachflags aan de waterlijn, een reddersstoel aan de waterlijn en de signalisatievlag (groen-geel-rood). Onderstaand staan deze zones ook op een kaartje van Oostende aangegeven.

Op de locaties van de andere (gesloten) reddingsposten werd intussen het signalisatiemateriaal verwijderd om alle verwarring te voorkomen.

Met het mooie weer op komst dit weekend, wil Stad Oostende in het belang van de veiligheid nogmaals oproepen om enkel gebruik te maken van de bewaakte zones bij een strandbezoek. Het is verboden, onveilig en onverantwoord om in zee te gaan buiten deze bewaakte strandzones, of buiten de momenten waarop de strandredders actief zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in