Jeroen Soete stelt zich de vraag als er nog wijkraden zullen worden georganiseerd, sinds enige tijd zijn er geen wijkraden meer en hij is daarover bezorgd. Hij vindt dat wijkraden een traditie zijn geworden in Oostende en dat deze niet zomaar verloren mogen gaan.

In februari 2018 gingen de wijkraden voor de laatste keer door, sindsdien werden er geen meer georganiseer. In het bestuurskakkoord “allemaal Oostendenaar” staat er dat de wijkraden zullen worden herdacht.

Maxim Donck & Bart Tommelein

Maxim Donck is als schepen voor wijken bevoegd, hij herhaalt dat er voorlopig geen wijkraden gepland zijn maar dat hij keihard aan het werken is aan een opvolger maar dan in een verbeterde versie.

Tommelein haalt aan dat dit geen excuus mag zijn om geen communicatie met de wijken te hebben. Zo zullen ze gaan praten met de mensen in de Vogelwijk die worden geteisterd door inbraken.

Participatie

De burgemeester haalt aan dat participatie de rode draad in het bestuur moet zijn en dat dit in alle hoofdstukken van het akkoord van staat ingeschreven. Er zal eerst geluisterd worden naar de Oostendenaar en pas dan zal gecommuniceerd worden over de wijkraden 2.0.

Dat zal helaas tegen morgen niet klaar zijn haalt de burgemeester aan, ik zit momenteel nog in een leerfase met mijn bestuursploeg je kan dus niet verwachten dat we op 9 weken alles geregeld krijgen aldus Tommelein.

Het bestuur heeft de ambitie om 10 % van de bevolking naar deze wijkraden te lokken, hoe ze dat zullen doen is onduidelijk. Zeker gezien de lage interesse die er vandaag is voor sommige wijkraden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in