Omwille van de strenge coronamaatregelen kan de maandelijkse gemeenteraad niet in zijn normale vorm plaatsvinden. Daarom zullen de raadsleden op maandag 27 april een online videoconferentie houden die bovendien ook live te volgen is.

De Gemeenteraad van maandag 27 april 2020 wordt – net zoals in maart – een online gemeenteraad. Dit keer zullen alle raadsleden van thuis kunnen deelnemen aan een videoconferentie via Skype. De streaming van deze online gemeenteraad zal nu voor het eerst ook live te zien zijn op de website van Stad Oostende.

Om alles technisch zo vlot mogelijk te laten verlopen, gebeuren er deze week een aantal testen. Maandagavond werden ook de raadscommissies al via videoconferentie georganiseerd, met succes. Voor het eerst zal de videoconferentie ook met een livestream worden uitgezonden op YouTube. Voor de livestreaming van de gemeenteraad werkt Stad Oostende al een aantal jaar samen met het Oostendse bedrijf Zeeproducties.

Transparantie, ook in coronatijden

Omdat het succes van de videoconferentie ook afhangt van externe factoren, zoals de sterkte van het wifi- of internetsignaal bij de raadsleden thuis, kan er hier en daar een kleine storing optreden. Stad Oostende vindt het echter belangrijk dat er ook bij deze eerste gemeenteraad via videoconferentie toch ook een livestream beschikbaar is, om ook in tijden van corona zo transparant mogelijk te zijn voor de Oostendenaar.

De gemeenteraad vindt plaats op maandag 27 april 2020 om 19.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in