Vandaag verscheen er in verschillende Facebook groepen een toch wel opvallende foto van biddende moslims op het strand van Oostende. Het is veeleer een beeld dat we niet gewoon zijn, die foto’s lokken bijzonder sterke en soms racistische reacties uit….

Het was de Facebook pagina van Vlaams Belang die de kat de bel aanbond, en dat zorgde meteen voor een verhitte discussie.

Zo ver zijn we al ! Een georganiseerde islamitische gebedsdienst op het strand van Oostende !

Geplaatst door Vlaams Belang Oostende op Donderdag 4 juli 2019

Vraag is natuurlijk als het strand de plaats is om je geloof te beleven? Het wordt ongetwijfeld een bijzonder boeiende discussie maar hou het een beetje beleefd.

7 REACTIES

  1. D-e-g-o-u-t-a-n-t!! Waarom zijn ze eigenlijk naar een niet-islamitisch (nu toch nog) land gekomen? Heimelijke Jihad en/of provoceren gekoppeld aan profiteren en het sukkeltje uithangen?

  2. ik ben geen racist maar dit vind toch wel provocatie, ik ben al dikwijls naar moslimlanden geweest (Marokko, Turkije, Tunesië) en heb dat nergens gezien !!!! Anderzijds laten we wel toe dat bepaalde gemeenschappen zich collectief in zee laten dopen…materie tot na-denken

  3. Iedereen heeft uiteraard het recht op zijn geloof en om zijn geloof te beleven. Maar om van het strand, dat een publieke plaats is voor een multiculturele samenleving, vind ik het van (opnieuw) erg weinig respect getuigen tegenover de anders – en niet gelovigen. Als je Moslim bent kan tegenwoordig erg snel de “jokerkaart” racist trekken om zo je gelijk te halen, wel ik vind het discriminerend van deze Moslims dat ze geen rekening houden met waarden, normen en tradities van niet-moslims. Ga meer in een Islamitisch land een of andere dienst houden op hun stranden en kijk maar eens wat dan gebeurt. Dus bij deze aan deze biddende Moslims zeg ik: Racisten!!

  4. Een regelrechte schande !!! We hebben dit te danken aan wie hier de wetten bepaald. Zij komen niet op het strand liggen, maar de gewone burgers wel. Dus vele regeringsleiders bepalen wetten, maar ze komen amper buiten, en ze weten maar al te goed dat het zwaar uit de hand aan het lopen is. Recreatiedomein in Kessel-Lo worden mensen met shorts geweigerd aan de ingang, maar boerkina en boerka is wel toegelaten!? Waar zit hier de logica…. Bidden op het strand is niet respectvol. Onze waarden en normen hebben niets meer te betekenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in