Volgens het Vlaams Belang zijn er in de laatste maanden 13 kapperszaken bijgekomen in Oostende al deze kapperszaken worden uitgebaat door allochtonen. Deze wildgroei is mogelijk omdat er niet langer een vestigingsattest nodig is om een kapperszaak te beginnen. Volgens het Vlaams Belang respecteren ze de opgelegde regels en wetten niet en beschikken ze niet over de nodige documenten om deze zaken te exploiteren.

Volgens Vlaams Belang klagen de bestaande kappers over de nieuwe golf aan kapperszaken die in Oostende werd geopend. Vlaams Belang vraagt zich dan ook af als de stad maatregelen kan nemen zoals bij de nachtwinkels om de wildgroei aan kapperszaken te stoppen.

Schepen Verkeyn zegt dat ze niet veel kan doen omdat er nu eenmaal de wet van vraag en aanbod is. Ze stelt dat je als gemeente niet veel kan doen tegen dit fenomeen dat zich volgens haar niet enkel in Oostende voor doet. Ze verwacht zelfs nog een verdere stijging van het aantal kapperszaken nu er meer winkels zullen stoppen door de coronacrisis.

Meer controles om misbruik tegen te gaan

Vlaams Belang vraagt om meer controles uit te voeren bij deze kapperszaken. In het kader van SHOP-acties zullen er regelmatig controles uitgevoerd worden zegt Tommelein. Zo zullen er gecoördineerde acties ondernomen worden met FOD Financiën, Douane, arbeidsinspectie om bedrijven die niet in orde zijn zo rap mogelijk te sluiten.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in