De afdeling van het Vlaams Belang in Oostende dient klacht in tegen de Oostendse burgemeester Bart Tommelein. Die klacht komt er omdat Tommelein gemeenteraadsleden die niet volledig gevaccineerd zijn de toegang tot de gemeenteraad wil weigeren. Ze kunnen de gemeenteraad dan enkel online volgen en dat pikt het Vlaams Belang niet.

Het was een mail die naar de gemeenteraadsleden werd verstuurd, met de vraag om een vaccinatiebewijs door te sturen, die de aanzet is tot de klacht. In die mail staat letterlijk: “Oostende kan U niet verplichten om zicht te laten vaccineren… Maar als goede huisvader zijn we wel verplicht om veiligheidsmaatregelen te nemen voor alle gemeenteraadsleden en personeelsleden…. Niet-gevaccineerden mogen daarom geen fysieke vergaderingen bijwonen”

Christiaan Verougstraete die fractieleider is voor Vlaams Belang in Oostende vindt dat dit een manier is om gemeenteraadsleden onder druk te zetten om zich te laten vaccineren. Daar gaan ze bij Vlaams Belang dus niet mee akkoord in Het Nieuwsblad zegt Wouter De Vriendt dat hij de mail liet sturen op advies van de veiligheidscel.

Meer nieuws uit Oostende:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in