Met twee derde van de stemmen geteld kunnen we ook al eens kijken naar de resultaten van de kamer. Daar zien we een andere trend dan bij de verkiezingen voor het Vlaamse Parlement.

Ook hier wordt Vlaams Belang de grootste partij, het verlies voor Sp.a en N-VA is wel kleiner dan bij het Vlaamse Parlement. Vlaams Belang wordt ook hier de grootste partij van Oostende.

Open VLD doet het net als N-VA en alle andere traditionele partijen gewoon slecht. Een duidelijk signaal van de bevolking dus.

Groen blijft in Oostende met hetzelfde resultaat staan als in 2014, klimaat was dus geen verkiezingsthema in Oostende.

Vreemdelingen in Oostende

Dat deze uitslag eraan zat te komen en dat Vlaams Belang de grootste partij van Oostende zou worden. Had iemand dit zien aankomen?

De frustratie bij de bevolking is de laatste jaren enorm toegenomen dat merken we goed genoeg op onze Facebookpagina. De mensen hadden genoeg van het huidige beleid en dat hebben ze tijdens deze verkiezingen meer dan duidelijk gemaakt.

Oostende is de laatste jaren veranderd en dat zorgt voor de bevolking duidelijk voor een ruk naar rechts, enkele verkiezingen geleden was Oostende nog een socialistisch bastion waar ze bijna 3 keer zo groot waren.

En nu?

Wat betekent dit nu? Het is duidelijk dat er een ander signaal wordt gegeven dan bij de gemeenteraadsverkiezing maar Tommelein wordt morgen wakker in een Oostende waar Vlaams Belang de grootste partij is, je kan deze kiezers blijven negeren natuurlijk….

1 REACTIE

  1. De frustratie bij de bevolking is de laatste jaren enorm toegenomen dat merken we goed genoeg op onze Facebookpagina…………………..;

    ’t is toch normaal, als je niks anders post op je facebook pagina dan slechte nieuws over oostende en altijd racistische commentaren toelaat op racistische nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in