Het stadsbestuur maakt haar beloftes waar om stapsgewijs alle openbare toiletten te vervangen door toegankelijke voorzieningen. Aan de 17 Oktoberstraat en aan de Northlaan komt er alvast aangepast sanitair.

“Toegankelijke voorzieningen zijn een belangrijk aandachtspunt in het bestuursakkoord. De stapsgewijze overschakeling naar aangepaste toiletten in de stad en op het strand is een belofte naar de mensen toe. Hierdoor maken we punt 202 van ons bestuursakkoord waar. Ik was al langer vragende partij om de toiletten toegankelijk te maken om zoveel mogelijk te vermijden dat personen met een beperking anders worden behandeld of elders op zoek moeten gaan naar een aangepast voorziening”, aldus schepen van Toegankelijkheid Hina Bhatti (Open Vld).

“We beginnen met de sanitaire voorzieningen aan de 17 Oktoberstraat en aan de Northlaan. Er komt een toegankelijke toiletmodule met oprijhelling bij”, weet eerste schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Openbaar Domein. “Dergelijke toiletten worden best al het jaar vooraf gereserveerd. Door de vele festivals en evenementen ligt het niet voor de hand om nadien nog toegankelijke toiletten te bekomen. Bij een Nederlandse leverancier kwamen vorige week onverwacht twee toegankelijke modules vrij.”

De Handelaarsbond Mariakerke Raversijde en omliggende vzw reageert tevreden. De handelaars vragen al langer aangepast en toegankelijk sanitair in het straatbeeld. “Aanpassingen in winkels of horecazaken zijn omwille van praktische redenen vaak niet uitvoerbaar. De locatie op de Northlaan naast het huidige openbare toilet is ideaal. Ook minder mobiele mensen hoeven nu niet meer op zoek te gaan,” aldus hun voorzitter David Naessens.

De schepenen bespreken ondertussen hoe de verdere uitrol van aangepast sanitair best kan verlopen. “De bevindingen van de werkgroepen van de Commissie voor Personen met een Beperking worden daarbij het uitgangspunt”, weet schepen Hina Bhatti.

“Mariakerke, de Oosteroever, Raversijde, … we pakken de wijken stapsgewijs aan. Iedere Oostendenaar telt, daar spannen we ons voor in”, stellen beide schepenen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in