Het vorige stadsbestuur had beslist om de prostitutiebuurt in Oostende, beter bekend als ’t Hazegras, in te perken en te verleggen naar een meer discretere plaats in Oostende. Daarom zou Hangar I omgebouwd worden tot een megabordeel met plaats voor een dertigtal dames van plezier.

Met die beslissing wou het Vande Lanotte de prostitutie uit het centrum van de stad halen, dat heeft ook te maken met de ontwikkeling van de buurt en de nieuwbouw appartementen die momenteel gebouwd worden. Prostitutie in de buurt is niet zo aantrekkelijk en daarom moest een oplossing worden gevonden. Die kwam er met het plan om Hangar-I daarvoor in te schakelen, het is een gebouw die staat te verkommeren en het verlegt de prostitutie uit het centrum van de stad.

HANGAAR 1 #Oostende: Het Autonoom Gemeentebedrijf Grond- en Bouwbeleid (AGGB) wenst een invulling te geven aan Hangaar 1…

Geplaatst door Johan Vande Lanotte op Vrijdag 16 maart 2018

Zover zal het nu dus niet komen, het huidige stadsbestuur heeft nu beslist om die plannen in de prullenmand te gooien. De stad Oostende heeft de overeenkomst met de projectontwikkelaar verbroken, omdat het bedrijf het voorontwerp te laat heeft ingediend. Het hele plan komt nu “on-hold” te staan, wat er nu wel met Hangar-I zal gebeuren is onduidelijk.

Het is een beschermd gebouw in de Haven van Oostende, het wordt nu uitkijken wat de nieuwe plannen zijn met het gebouw en als er nog ruimte is voor prostitutie in Oostende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in