Vanmorgen liet Zuhal Demir (N-VA) weten dat ze zou willen dat andere burgemeesters het voorbeeld van Knokke volgen. Daar werd beslist dat alle tweedeverblijvers een waardebon krijgen van 200 euro die ze bij de lokale handelaars kunnen verbruiken. In Knokke wordt dat gedaan ter compensatie voor de verblijfsbelasting die tweedeverblijvers betalen.

De burgemeesters van Oostende en Bredene zijn dat idee momenteel niet echt genegen. Ze willen zich nu eerst richten op het onder controle krijgen van de crisis en beseffen dat er veel meer nodig zal zijn dan het uitdelen van waardebonnen om de economie aan de kust opnieuw op gang te trekken.

Het zal een gigantisch werk zijn om de economie van Oostende, die momenteel per dag miljoenen aan inkomsten misloopt, weer vlot te trekken. Daarom willen ze zich vooral richten op een volledig relance-plan in plaats van het uitdelen van cadeau’s aan tweedeverblijvers.

We nemen ook als kustburgemeesters nu dringende crisismaatregelen voor zieken, ouderen, werklozen en personeel. In een…

Geplaatst door Bart Tommelein op Zondag 5 april 2020

Oostende had al veel economische problemen voor de crisis en en er zullen andere prioriteiten zijn dan het uitdelen van cadeaucheques aan mensen die het zich misschien iets meer kunnen permitteren dan de gewone Oostendenaars.

De burgemeester van Oostende die besmet is met het coronavirus, stelt het voorlopig nog relatief goed. Hij heeft last van milde symptomen maar blijft verder werken.

11 REACTIES

  1. Ben 2de verblijver en geef deze keer de Burgemeester gelijk. Iedereen heeft moeten inboeten op één of andere manier. Economisch zwaar aangetast door COVID-19. Mijn echtgenoot werkte interim en nog 2w kreeg vast contract, doordat werkgever moeten sluiten heeft is hij als interim ontslagen. Geen voordelen zoals technisch werklozen, maar klagen niet, belangrijkste is toch dit virus verslaan en mogen gezond doorkomen.

  2. Beste Bart, niet iedereen heeft een 2de verblijf aan zee, begrijpelijk. Nochtans hebben 90.000 landgenoten dat wel, en dat is hun gegund, toch ? Deze 2de-verblijvers zorgen het jaar rond voor een vaste inkomenspijler voor zowel horeca, winkeliers én de stads- of gemeentekas. Met een geste tov úw 2de-verblijvers dmv bv een waardebon – waarvan het bedrag alleen maar naar úw middenstanders kan terugvloeien -creëert u een win-win-situatie. Dit zal u bij de volgende verkiezingen voor partijvoorzitter of andere geen windeieren leggen. U zal uzelf dan ook een handje helpen met uw Marshallplan eens de Covid-epidemie bedwongen is. Vriendelijke groet vanuit ons kot, John

    • Tweede verblijftaks is taks op het HEBBEN van een 2de woning. NIET op de tijd voor het VERBLIJVEN IN een aan de zee stad. Ze hebben verdomme genoeg geld om een 2de verblijf te kunnen aan schaffen. Niet iedereen kan dat. Ze hebben die €200 niet nodig en zoals tommelein zegt het zal maar een borrel op een slok verschillen. Iedereen €200 geven van die 2de verblijvers slaat een onnodige put in de stadskas. Geld die veel beter nuttiger ergens anders kan gebruikt worden. Die 2de verblijvers zouden moeten beschaamd zijn die bon of korting te durven vragen…

    • Inderdaad… vergunning dient betaald te worden tegen 13 april.. + cabine.. Komt op een kleine 1400,0 euro…Zal heel waarschijnlijk niet te gebruiken zin vóór juli… Wanneer vergunning niet betaald wrdt, vergunning kwijt voor volgend jaar.. Geen tussenkomst wegens overmacht.
      Ik vind het wel erg jammer voor cabine uitbater..

  3. Ik ga ze niet allemaal over dezelfde kam scheren maar komen jullie nu zelf niet tot het besef dat er mensen aan de kust en elders in Vlaanderen zijn die mss ook een 2e verblijf hebben ergens in Limburg, Ardennen,… En dat zij ook niet naar daar kunnen gaan?? Stop nu eens met egoïstisch te zijn en aan geld te denken terwijl er mensen doodgaan, dat 1000’en mensen in de zorgsector zelfs geen tijd hebben voor hun eigen gezin, laat staan congé hebben en dat ze mss een kennis of familielid van jullie verzorging aan het toedienen zijn…. In de hoop dat zij ooit nog terug naar de zee kunnen gaan!! Terwijl ze dagelijks geconfronteerd worden met het virus. Schaam jullie, echt waar schaam jullie als dit veruit het enige is waar jullie aan denken. Zodanig erg dat sommigen hun domicilie willen verzetten of aan domiciliefraude doen!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in