Vandaag kwam het AZ Sint-Jan uit Brugge met een verklaring nadat werd aangekondigd door Tommelein dat de plannen om de twee Oostendse ziekenhuizen te fusioneren door duwt. Er was al heel wat protest van het personeel van het Serruysziekenhuis tegen de plannen maar daar hield de Oostendse meerderheid geen rekening mee.

Het huidig stadsbestuur wil dat er in Oostende één groot ziekenhuis komt en dat willen ze doen door het Serruysziekenhuis (openbaar) en het AZ Damiaan te fusioneren. Het Serruysziekenhuis werkt echter al jaren heel nauw samen met het AZ Sint-Jan uit Brugge. Het stadsbestuur heeft nu beslist dat die band moet worden doorgeknipt.

Het AZ Sint-Jan uit Brugge laat in een persmededeling weten dat het de beslissing van het Oostendse stadsbestuur enorm betreurt. Die beslissing zorgt er opnieuw voor dat er nog meer versnippering zal zijn in het zorglandschap, dat komt de patiënt absoluut niet ten goede. Het AZ Sint-Jan pleit dan ook voor een samenwerking met de Oostendse ziekenhuizen, dat is volgens hen de beste garantie op lokaal, laagdrempelig en betaalbare zorg.

Personeel Serruys ongerust

Het personeel van het Serruysziekenhuis is fel gekant tegen een defusie. Er is al een hele week protest aan de gang in het ziekenhuis van Oostende. De petitie tegen de plannen werd al meer dan 3.500 keer ondertekend en gisterenavond werd ook een actie georganiseerd aan het stadhuis maar dat helpt niet.

De ontgoocheling over de defusie met het AZ Sint-Jan is enorm groot. Bovendien staat het Serruys voor toegankelijke en betaalbare zorg en na de fusie valt dat misschien weg.

Voor de 800 personeelsleden van het Serruysziekenhuis is er veel onzekerheid over hun loon en arbeidsvoorwaarden voor de toekomst. Daarnaast zijn ze ook bang voor de gevolgen van de patiënt.

Het stadsbestuur van Oostende gaat toch door met zijn plannen en dat roept bij de bevolking en de ziekenhuizen veel vragen op.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in