Michael Vanhee (sp.a) wil dat Oostende een project opstart om het verkeer in Oostende in kaart te brengen op basis van telramen. Om veiliger verkeer is data nodig daar is iedereen het over eens. Het telraam-project gaat ervan uit dat de burgers zelf het verkeer voor hun deur gaan tellen.

Schepen Anseeuw is verantwoordelijk voor de mobiliteit in Oostende. Hij is het eens dat data heel erg belangrijk is in het organiseren van mobiliteit in Oostende. Die data heeft er onder andere voor gezorgd dat na het plaatsen van een aantal parkeermeters het al snel duidelijk was hoeveel geld met parkeren verdiend wordt.

Anseeuw stelt echter dat Telraam niet de manier zal zijn om data te verzamelen. Metingen in een stad of een wijk zijn pas nuttig wanneer je in die hele wijk of straat gaat meten. Bij dergelijk initiatief zou iedereen dus moeten meewerken vooral de data accuraat genoeg zou zijn tenzij iedere Oostendenaar daaraan mee zou werken.

Anseeuw vindt dan ook dat de stad dat zelf moet doen en dat dit niet door de burgers moet gebeuren. Daarnaast is Telraam een commercieel product en dat maakt dat het stadsbestuur daarvoor een overheidsopdracht uit te schrijven. Het stadsbestuur kan dus wettelijk gezien niet op het voorstel van de Sp.a instappen omdat het deze procedure moet volgen.

Het voorstel werd dan ook niet aanvaard, gelukkig maar.

Al meer dan 2.000 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

1 REACTIE

  1. Man man een telraam hoe komen ze er bij tis nu zwart op wit gebleken dat er toch kleuters zitten aan de overkant, t is daarmee bewezen dat dat telraam nie goed werkte 😂😂😂😂😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in