Tom Germonpré vroeg vanavond aan de gemeenteraad om werk te maken van de verlaning van de A10. Hij haalt aan dat Oostende uit zijn voegen is gebarsten en dat er woonwijk is ontstaan doormidden gehaald door de A10.

Hij haalt aan dat de stad en de bewoners er wel zouden bij varen als er geen auto’s meer aan 120 km per uur door een woonwijk zouden rijden. Het zou zorgen voor minder lawaai en minder vervuilde lucht.

Uit een onderzoek blijkt nochtans dat luchtvervuiling geen probleem is in Oostende, bovendien blijkt ook dat een verlaning niet zal zorgen voor minder stof. Integendeel door de auto’s in snelheid te verminderen zouden ze langer door de stad rijden.

De uppercut van Anseeuw

Anseeuw die nu verantwoordelijk is voor Openbare werken, zegt dat hij bijna van zijn stoel valt als hij hoort welke vraag er nu wordt gesteld. Hij haalt aan dat de Sp.a gedurende 18 jaar totaal geen werk heeft gemaakt van dit dossier en dat het dan ook belachelijk is om dit nu op de agenda te plaatsen.

Anseeuw haalt aan dat deze werken niet zullen worden uitgevoerd en dat de verlaning van de A10 niet op de agenda zal komen. Dit zal de luchtkwaliteit absoluut niet ten goede komen daarin investeren zou dus weggesmeten geld zijn.

Germonpré haalt aan dat dit betekent dat er nooit een fietsgordel rond Oostende gebouwd zal worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in