Reddy De Mey (Vlaams Belang) vraagt zich af of het geen tijd wordt om het gebruik van de deelsteps in Oostende eens te herevalueren. In Oostende zijn de steps nu een paar maand in gebruik.

In andere steden verdwijnen de deelsteps uit het straatbeeld omdat het teveel overlast veroorzaakt. De oppositie vraagt zich dan ook af als het geen tijd is om het reglement bij te sturen.

In andere steden mag je met de deelstep enkel en alleen op het fietspad, in Oostende is dat anders zolang je niet sneller dan 6 km per uur rijdt dan mag je ook op de Zeedijk rijden. Dat zorgt voor problemen volgens het Vlaams Belang.

Dit heeft al voor een paar ongevallen gezorgd. Tegelijk blijkt ook dat de step vooral gebruikt wordt door mensen die anders zich te voet zouden verplaatsen. De deelstep is dus geen oplossing om de wagen uit de stad te houden.

Anseeuw vindt de deelsteps een succes

Nu de steps een paar maand in het straatbeeld aanwezig zijn, zijn er volgens Anseeuw nauwelijks problemen met de steps. Hij is dan ook voorstander om het aantal steps in Oostende verder uit te breiden.

Anseeuw haalt ook aan dat het de gebruiker is die verantwoordelijk is voor zijn step, voor alle andere gevallen is het de exploitant die verantwoordelijk is.

Voorlopig zijn nog geen gegevens beschikbaar over het aantal gewonden, maar als hij afgaat op de cijfers van de politie van Oostende, zullen die cijfers wel meevallen.

De steps kosten Oostende niets maar brengen de stad ook niets op.

Politie registreert 5 ongevallen met lichtgewonden

De korpschef haalt aan dat er tot nu toe al vijf ongevallen met lichtgewonden zijn gebeurd met deze steps. De politie heeft tot nog toe nog maar 1 pv uitgedeeld en dat was aan een zwaar beschonken persoon.

De politie werkt vooral vermanend zonder boetes uit te delen.

Prijs van de deelstep

Kort na de invoering van de deelsteps in Oostende werd de prijs voor een eerste keer verhoogd. Moshin Abbas (Sp.a) vraagt zich af of dat zomaar kan? Anseeuw haalt aan dat Oostende niets te zeggen heeft over het tarief dat de verhuurder van deelsteps hanteert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in