Een aantal bewoners rond het Monacoplein klagen over de overlast die het skaten onder de luifel van het Kursaal met zich meebrengt. Door het lawaai kunnen ze niet meer genieten van hun terras.

Het lawaai en de omwonenden vinden de situatie niet houdbaar. Je ziet inderdaad regelmatig skaters verschijnen ter hoogte van het Kursaal van Oostende. En door de luifel zorgt dat voor extra weerkaatsing van het lawaai en dat is blijkbaar storend.

Deze zomer moest de politie hier een tiental keer voor optreden, zeven keer waren de skaters al weg. De andere keren werden de skaters aangemaand om ergens anders te gaan skaten.

Niet langer skaten aan het Kursaal

In samenspraak met de politie wil men nu een verbod voor skaten rond het Kursaal uitwerken. Tommelein verdedigt de beslissing dat er niet geskate moet worden rond een beschermd monument en dat dit niet de plaats is om dit te doen.

Wanneer het verbod ingaat dat is nog niet duidelijk, eens de beslissing genomen zullen er borden worden aangebracht dat er niet langer geskate mag worden. Hardleerse skaters zullen dan beboet kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in