De gemeenteraad is altijd goed voor een stukje spektakel en daarvoor zorgde Reddy De Mey (Vlaams Belang) vanavond. Na een bijzonder lange tussenkomst over KVO en de financiële problemen die er zijn, kwam hij met een inventieve oplossing…

KVO zit in zware financiële problemen en dat kwam ook op de gemeenteraad ter sprake. Er was commentaar op de manier waarop Tommelein zich in het dossier had gemoeid. De vraag kwam als de stad bereid was om KVO financieel te ondersteunen zodat de licentie voor volgend jaar niet in het gedrang komt. Het stadsbestuur herhaalde dat ze niet zullen tussenkomen bij de problemen die KVO momenteel heeft.

KVO wil besparen door eigenaar te worden van de tribune die nu nog in handen is van Coucke. Het stadsbestuur heeft daarover een brief gestuurd naar Coucke dat als KVO failliet gaat, de stad Oostende dan automatisch eigenaar wordt van de tribune. In dat geval zijn er geen winnaars. Meer kan het stadsbestuur niet doen volgens Tommelein.

De enige optie voor een redding voor KVO zal dus afhangen van een externe investeerder.

Daarop ging De Mey in overdrive, met een bijzonder lange tussenkomst. Daarop kwam Reddy De Mey met een voorstel dat KVO zou moeten redden, iemand van het stadsbestuur moet naar Daikin gaan. Daikin was vroeger sponsor van Club Brugge en nu niet meer. Daikin heeft dus geld en de gemeenteraad moet daar hulp gaan vragen. Wouter De Vriendt had De Mey al een paar keer verwittigd dat zijn bijdrage niet echt ter zake was en daarop moest De Mey afronden. Er werd niet geantwoord op zijn voorstel.

De vraag eindigde met hoongelach in de zaal.

Al meer dan 2.000 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in