Quinten Goekint werd verkozen tot voorzitter van Open VLD Oostende door de leden van Open VLD Oostende. Goekint wordt verkozen voor een periode van drie jaar.

Zelf heeft hij er naar eigen zeggen enorm veel zin in, dat laat hij weten op Facebook.

Afgelopen weekend was het weer zover. Om de drie jaar kiezen de leden van Open Vld Oostende een nieuw bestuur, nieuwe afvaardiging in de regio en een nieuwe voorzitter. Met een ruime meerderheid werd Quinten Goekint verkozen. ‘Ik heb ontzettend veel goesting om de komende drie jaar onze partij te laten groeien en bloeien’, aldus de kersverse voorzitter. 

Zaterdag 5 oktober waren het bestuursverkiezingen bij de Oostendse liberalen. Om de drie jaar kiezen de leden van Open Vld Oostende een nieuw bestuur, nieuwe afvaardiging in de regio en een nieuwe voorzitter. Met een ruime meerderheid werd Quinten Goekint verkozen als nieuwe voorzitter.  Danick Minne, Bart Tommelein, Kurt Claeys en Arianne Jonckheere mogen, samen met de nieuwe voorzitter, de partij vertegenwoordigen op de regionale vergaderingen.

Zo’n vijftien jaar geleden zette Quinten zijn eerste stappen in de partij. Al snel werd hij voorzitter van Jong VLD Oostende, later OCMW-raadslid. Vandaag is hij voorzitter van de Oostendse haard als vertegenwoordiger van de stad Oostende Hij is dus zeker geen nieuweling bij de liberalen. Hij is getrouwd met Charlotte De Backer, fractieleider voor Open Vld Oostende en papa van de 6 maand oude Babette.

‘Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen waait er een nieuwe wind door onze stad. De Oostendedag werd een échte autoloze zondag met het centrum als paradijs voor fietsers en voetgangers. Het nieuwe bestuur heeft resoluut voor een lik-op-stuk beleid gekozen, er wordt hard opgetreden tegen amokmakers. Honden en hun baasjes kregen meer vrijheid, nu mogen ze ook in de zomermaanden op het strand. 

Momenteel zijn onze burgemeester en schepenen volop bezig aan de meerjarenplanning. Het is mijn doel om hen zo veel als mogelijk te ondersteunen om van Oostende een nog mooiere, aangenamere en veiligere stad te maken. En uiteraard heb ik ontzettend veel goesting om de komende drie jaar onze partij te laten groeien en bloeien’, besluit Quinten Goekint.

Gisteren mochten onze leden een nieuw bestuur kiezen. Traditiegetrouw waren er ook verkiezingen voor de afvaardiging in…

Geplaatst door Open Vld Oostende op Zondag 6 oktober 2019

Quinten Goekint is tevens de kleinzoon van ex-burgemeester Julien Goekint. Hij kwam niet op bij de laatste verkiezingen maar zijn vrouw Charlotte Debacker is wel gemeenteraadslid.

In het verleden was hij al actief als OCMW-raadslid in Oostende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in