Vlaams Belang stelt zich grote vragen bij het toelaten van fietsers in het Leopoldpark. Eddy Duchesnet vraagt zich al er geen betere oplossingen gevonden kunnen worden.

Karel Labens noemt dit een gemiste kans voor de meerderheid, deze coalitie zou rekening houden met de bevolking maar dit blijkt niet het geval te zijn, aldus Labens. Hij verwijst naar een oude enquête Uit je schelp (het dient dan toch voor iets) waaruit zou blijken dat een meerderheid van de Oostendenaars tegen fietsers in het Leopoldpark zou zijn.

Björn Anseeuw is nu verantwoordelijk voor het fietsbeleid in het centrum en hij haalt aan dat er door de oppositie vooral paniek is gezaaid. De veiligheid van de voetganger zou in het gedrang komen en zouden de “oudjes van hun sokken rijden” dat is wat de oppositie via de pers verspreidt volgens Anseeuw.

Anseeuw haalt aan dat er momenteel ook al veel plaatsen zijn waar fietsers en voetgangers elkaar kruisen. Op de Zeedijk en in de Kapellestraat loopt dat volgens hem al behoorlijk goed.

Shared space

Anseeuw haalt aan dat dit de veiligste manier is om verkeer naast elkaar te laten verlopen. En dat dit principe net door de Sp.a werd geïntroduceerd. Anseeuw haalt ook aan dat er al aangetoond werd dat net minder regels kan zorgen voor een betere verstandhouding.

De beslissing blijft dus bestaan en ze kaderen in het beleid dat Oostende de fietsstad van Vlaanderen wil worden.

Mening van de politie

De politie heeft sinds het gemengd verkeer is toegelaten in de Kapellestraat geen enkel geval van letsel kunnen vaststellen. De korpschef haalt ook aan dat de fietsers moeten afstappen als het te druk is qua verkeer. De politie zal in de drukkere periodes dus ook bekijken als er niet gefietst kan worden.

Wat vinden de Oostendenaars nu echt is fietsen in het Leopoldpark toegelaten?

Vanavond op de gemeenteraad is er opnieuw discussie over het toelaten van fietsers in het Leopoldpark.De oppositie…

Geplaatst door Het Ostends Nieuws op Maandag 25 februari 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in