De burgemeester en zijn schepenen zijn er voor 2 dagjes op uitgetrokken naar Gent. Tijdens die 2 dagen was het de bedoeling om het bestuursakkoord verder uit te werken maar dit keer met de harde realiteit in het achterhoofd.

Strategische tweedaagse met het schepencollege in Gent, superboeiende dag met bitterballen als vieruurtje, pauze in een…

Geplaatst door Natacha Waldmann op Woensdag 6 maart 2019

De witte broodsweken zijn voorbij

Het stadsbestuur is nu iets meer dan twee maand bezig, stilaan tijd voor een eerste round-up. Tot nu toe zijn er vooral veel lijken uit de kast gevallen van het vorige bestuur, maar dat kwam niet geheel onverwacht.

Zo blijkt er het dossier van de Vismijn te zijn, een put bij het Economisch Huis met onterecht toegekend subsidies, een put bij het Woonproject, een put bij het OCMW, kortom overal grote tekorten.

De situatie is dus zeker niet rooskleurig. Al moeten we ons wel de vraag stellen hoe het kan dat er pas nu zoveel wordt ontdekt dit terwijl Bart Tommelein al 12 jaar mee aan het besturen is, idem dito voor Bart Plasschaert (CD&V). Heeft de Sp.a dan alles op zijn ééntje gedaan? Het is op tenminste bizar te noemen dat het ene lijk na het andere uit de kast lijkt te vallen.

De problemen van Oostende

Nu de ploeg een paar maand aan het besturen is zullen ze ook wel inzien dat de problemen van Oostende niet op een paar maand tijd opgelost zullen worden, bovendien zal men de echte problemen moeten aanpakken.

Het is leuk om te horen dat Oostende de fietsstad van Vlaanderen wil worden, dat we mogen fietsen in het park, dat het bestuur zoveel mogelijk met de fiets rijdt,….

Maar de echte problemen zijn:

  • Hoge werkloosheid in Oostende
  • Hoogste kansarmoede van Vlaanderen
  • Hoog aantal leefloners
  • Verloedering van het patrimonium (denk maar aan Thermae Palace en Venetiaanse Gaanderijen)
  • Het hoge onveiligheidsgevoel in Oostende
  • ….

Verkiezingskoorts

Vraag is natuurlijk hoe fel de verkiezingskoorts de Oostendse coalitie parten zal spelen. Wouter De Vriendt, Björn Anseeuw, Bart Tommelein zullen allemaal een pertinente rol spelen in de aankomende verkiezingen.

Laat ons hopen dat dit niet teveel invloed heeft op het bestuur in Oostende, want er is nood aan een daadkrachtig bestuur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in