Kato vraagt als nieuwe jongerenvoorzitter CD&V extra aandacht voor autodelen. Als 20-jarige student neemt ze de fakkel over van Tom Denduyver. Samen met het team van JONGCD&V Oostende heeft ze veel zin om uitdagingen aan te gaan en zich in te zetten voor de noden en vragen van Oostendse jongeren. 

“Politiek is een onderwerp waar thuis heel vaak over gepraat werd en het prikkelde mij al op jonge leeftijd om er zelf mee aan de slag te gaan en mij in te zetten voor mijn stad. Rond mijn 16de zette ik de stap richting JONGCD&V Oostende, waar ik als jongste van de bende heel goed opgevangen werd. Ik kon er zeker en vast mijn zegje doen en meedenken over verschillende thema’s die ons nauw aan het hart liggen. In 2018 werd ik gevraagd om deel te nemen aan de lokale verkiezingen, als 18-jarige sprong ik in de politieke wereld en was ik zeer tevreden met mijn resultaat.”

Voorzitter van CD&V Oostende, Lode Lancksweerdt en zelf ook nog maar net 30, is heel blij om te zien dat Kato een actieve rol wilt opnemen. “Kato is een belangrijk sluitstuk in de vernieuwing die we met CD&V in Oostende aan het doorvoeren zijn. Als jongste op de lijst in de vorige verkiezingen was ze één van de mensen die mee aan de kar trok voor een frisse en creatieve campagne!”

Kato zit in haar 3de bachelor politieke wetenschappen. Ze had in 2018 de 12de plaats op de lijst en deed recent haar stage bij Vlaams Parlementslid en jongere Brecht Warnez. 

Als jongerenvoorzitter wil ze direct een eerste thema op de agenda plaatsen. Oostende moet in de toekomst nog meer inzetten op de deeleconomie en heeft nood aan slimme en duurzame oplossingen.

“Voor jongeren in de stad  is het steeds moeilijker en vooral duurder om een rijbewijs te halen. Niet ieder gezin heeft een auto. Oostende kan het voorbeeld volgen van andere centrum steden en in zee gaan met Cambio. 

Er zijn ook andere initiatieven zoals Dégage waarbij particulieren hun auto delen binnen een netwerk. Tijdens deze crisis zullen sommige gezinnen moeten afscheid nemen van hun eerste of tweede wagen. Andere mensen zullen nog nood hebben aan hun wagen maar willen deze misschien wel delen met anderen en kunnen zo de kosten drukken.

De stad kan deze autodeel initiatieven ondersteunen door bijvoorbeeld het lidgeld terug te betalen of parkeerplaatsen aan een gunstig tarief te voorzien voor deelwagens in het centrum.”

Zowel Dégage als Cambio hebben al een voet aan grond in Oostende net zoals andere deelinitiatieven zoals de fietsbieb van Beweging.net. Daar kunnen gezinnen fietsen lenen voor kinderen voor een zeer voordelig tarief. Kato roept graag nog eens op dat oude kinderfietsen zeker kunnen geschonken worden aan de fietsbieb

1 REACTIE

  1. Er is dus al Dégage als Cambio en andere deelinitiatieven zoals de fietsbieb van Beweging.net. De nieuwe kersverse jongerenvoorzitter van CD&V vraagt nog meer ” extra ” aandacht. Maar voor een intrede, is het toch maar slappe opgewarmde kost. Kweet het, brave meisjes gaan naar de hemel ….maar stoute toch lekker overal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in