Krista Claeys zal maandagavond voor het laatst zetelen in de gemeenteraad als CD&V raadslid. Krista verlaat de politiek omdat ze start als coördinator Retail en algemene diensten van het Economisch Huis. 

Frank Jongbloet was bij de verkiezingen van oktober 2018 eerste opvolger en zal met veel plezier dit mandaat overnemen. Frank is aan zijn derde legislatuur bezig en zetelde 9 jaar in het sociaal comité (het vroegere OCMW). Daarnaast is Frank ook werkzaam in de CM als regiodiensthoofd buitendiensten. ‘Op die manier komt er met Frank extra kennis van de sociale problematiek in onze stad in de gemeenteraad’, zegt voorzitter Lode Lancksweerdt. Met dit team wilt de partij de komende jaren blijven werken aan een sterk beleid in Oostende. 

‘Met het vertrek van Krista Claeys verliezen we als partij een belangrijk boegbeeld. Anderzijds zijn we heel blij dat Krista, die reeds jaren actief was als voorzitter, gemeenteraadslid en schepen niet verdwijnt uit Oostende maar het economisch huis zal versterken’, aldus schepen Bart Plasschaert. ‘Haar jarenlange inzet in het bestuur van UNIZO zal er voor zorgen dat de kleinhandel in onze stad, die door de economische evolutie sterk onder druk staat, een professionele ondersteuning krijgt’, zegt An Casteleyn (fractieleider CD&V).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in