De finale uitslag van de kieskring kanton Oostende voor het Vlaams Parlement is ook bekend gemaakt.

Het leek lang een nek aan nek-race te worden tussen drie partijen maar uiteindelijk is het N-VA die de grootste partij blijft ondanks een zwaar verlies van bijna 9 %. De trend zet zich dus zowel in de kamer als in het Vlaams Parlement door.

Vlaams Belang

Ook hier worden ze dus de tweede grootste partij en dit zonder een echt stemmenkanon in de partij. Veel mensen hebben dus voor de partij gestemd en niet voor de persoon enkel Stefaan Sintobin eindigt in de top 10 qua voorkeurstemmen.

Open VLD

Bart Tommelein nam een groot risico door in Oostende kort na zijn verkiezing tot burgemeester, opnieuw op te komen. Het resultaat van Open VLD in Oostende is zeker niet wat de partij gehoopt had, de partij daalt verder en blijft veraf van de score bij de gemeenteraadsverkiezing.

Tommelein zal ongetwijfeld ontgoocheld zijn over dit resultaat. Hij eindigt op een tweede plaats qua voorkeurstemmen en moet het afleggen tegen Hilde Crevits in Oostende.

Cd&V

De partij verliest ook hier terrein maar heeft met Hilde Crevits wel de populairste politica uit de regio in haar rangen.

Voorkeurstemmen Oostende

Paar opvallende resultaten, zo haalt Charlotte Verkeyn vanop een twaalfde plaats een bijzonder mooi resultaat in de regio. Idem dito voor Bart Plasschaert dus voor Cd&V vanop de zesde plaats in de top 10 van populairste politici in de regio eindigt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in