Eerder deze week brachten we een artikel over de overlast aan de speelpleinen in de Vogelwijk in Oostende. Buurtbewoners zijn het grondig beu dat jongeren er constant alcohol drinken en drugs gebruiken.

De overlast aan de speelpleinen is al een tijdje aan de gang. Buurtbewoners verwittigen regelmatig de politie wat leidt tot interventies. De politie moet telkens veel volk inzetten om de gemoederen op het plein te bedaren.

Dit artikel dateert van begin deze week.

Daarom werd door de partij “De Oostendenaar” een voorstel ingediend om het gebruik van alcohol te verbieden op openbare speelpleinen. In principe zijn die speelpleinen er vooral voor kinderen.

Dat punt zal maandag ook op de gemeenteraad in Oostende ter sprake komen.

Bart Tommelein heeft nu laten weten dat hij niet te vinden is voor een dergelijk verbod. Hij vindt dat regelmatige controles op de speelpleinen een beter alternatief zijn.

Burgemeester Bart Tommelein zegt een duidelijke ‘njet’ en houd het been stijf. ‘Ik herhaal dat ik geen algemeen verbod zal invoeren. Ik zal laten optreden waar het moet en waar er problemen zouden zijn’ aldus Tommelein.

Het voorstel blijkt aldus van de tafel gevaagd. Vrijdag 13 september 2019 formuleerde het schepencollege collegiaal een negatief advies voor de gemeenteraad.

Het verbod van alcohol op speelpleinen komt er voorlopig dus niet, hoe de bewoners van de Vogelwijk op het njet van Tommelein zullen reageren is nog niet bekend.

1 REACTIE

  1. Speel-plein, de naam zegt het zelf “een plein om te spelen”, een plaats om dingen te doen die fijn zijn . Ik begrijp echt niet dat het stad dat toelaat dat er jongeren zijn die daar zuipen en amok maken, wat een mentaliteit is dat om zoiets toe te laten? Of is het omdat ze vinden dat ze het beter daar doen dan ergens anders ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in