Vanavond raakte op de gemeenteraad bekend dat naar aanleiding van de plaatsing van een afvalstraat op de nieuwe wijk het Baanhof, een man met 7 politiemensen uit het stadhuis moest worden verwijderd.

Björn Anseeuw verantwoordelijk voor de afvalstraten voert nu het project uit dat door het vorige stadsbestuur werd ingeleid. Afvalstraten zijn een goeie oplossing zolang ze niet te dicht bij je deur worden geïnstalleerd.

Zo is er veel discussie over de locatie van de nieuwe afvalstraat in de wijk, daarop werden een aantal alternatieven voorgesteld maar die blijken veel duurder door allerlei omstandigheden.

Vlaams Belang beschuldigt Anseeuw dat hij mensen uit het stadhuis verwijdert.

Volgens Patrick De Vyt van het Vlaams Belang zijn de mensen naar het stadhuis gekomen om de beslissing van Anseeuw aan te vechten, Anseeuw zou zich daarop in zijn kantoor verschanst hebben en de politie verwittigd hebben.

Een aantal personen weigerde te vertrekken uit het stadhuis.

Daarop zou de politie met 7 mensen, de betrokkenen uit het stadhuis verwijderd hebben.

Anseeuw repliceert

Anseeuw moet lachen met het hele voorval eerst en vooral omdat hij zelf niet aanwezig was in het stadhuis toen de feiten zich voordeden. Anseeuw was in het Sint-Andreasinstituut voor een bespreking.

Hij zegt tegelijk ook dat het onmogelijk is om voor iedereen goed te doen en dat alle alternatieven werden onderzocht maar dat de inplanting op de voorziene locatie het best blijkt.

Over de feiten in het stadhuis, haalt hij aan dat het niet zijn beslissing was om de politie te bellen. Het is de Algemeen Directeur die deze beslissing nam. De politie kon niet anders dan tussen komen want de personen aanwezig in het stadhuis gebruikten fysiek geweld tegen medewerkers van de stad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in