Vanavond heeft het niet lang geduurd voor Crombez en Tommelein hun robbertje hebben uitgevochten op de gemeenteraad. Naar aanleiding van de budgetwijzingen die er door de gemeenteraad moeten worden goedgekeurd.

De oppositie (vooral Sp.a) had veel kritiek op een aantal budgetwijzigingen die door de nieuwe meerderheid worden voorzien in het budget voor het O.C.M.W. Crombez had opnieuw kritiek op de verhoging van de prijzen voor rusthuizen in Oostende.

Volgens Crombez is er een besparing op til bij het personeel van “De Boarebreker” en hij wil daar uitleg over.

Verhoging van prijs voor rusthuizen blijft voor discussie zorgen

Crombez had een aantal vragen over het budget voor de O.C.M.W. dat moet worden aangepast. Tommelein kon niet direct antwoorden op de vragen van de oppositie, omdat het volgens Tommelein over detail vragen gaat.

De oppositie verwijt Tommelein dat een paar honderdduizend euro een detail vindt. Tommelein repliceerde daarop dat hij niet anders kon dan het budget bijsturen dat door de vorige meerderheid werd opgesteld. Tommelein antwoordde daarop dat hij op alle vragen die in de gemeenteraad werden gesteld, een antwoord zullen krijgen.

Tommelein haalt eveneens aan dat hij in de raadscommissies beschikbaar was, maar dat daar toen geen vragen werden gesteld door de oppositie.

Oud vs nieuw

Elke gemeenteraad is er opnieuw het feit dat de huidige burgemeester kritiek heeft op het vorige beleid. Terwijl hij daar volgens Crombez ook deel van uitmaakte. Crombez blijft er ook bij dat de verhoging van de dagprijzen in de rusthuizen absoluut niet nodig zijn.

Volgende ronde nog tijdens deze gemeenteraad?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in