Nadat de bovengrondse Zeeparking op 1 april in handen van de stad kwam en tijdelijk een blauwe zone werd, wordt parkeren op de bovengrondse Zeeparking vanaf 9 april, zoals van meet af aan aangekondigd, opnieuw betalend.

Dat meldt eerste schepen, bevoegd voor mobiliteit, Björn Anseeuw (N-VA): “De bovengrondse Zeeparking is vanaf 1 april terug in handen van de stad. Dat was meteen de start van een nieuw parkeerbeleid voor Oostende. Het was even wachten op nieuwe parkeermeters. Maar het is goed dat de parkeergelden nu eindelijk naar de stad komen. Zo kunnen we investeren in een nieuw parkeeraanbod op maat van de Oostendenaars en de vele bezoekers van onze stad.”

Inkomsten worden rechtstreeks geïnvesteerd in nieuw en goedkoper parkeeraanbod

“Het in eigen beheer nemen van de bovengrondse Zeeparking was een eerste stap naar een eigen parkeerbeleid waarmee we het iedereen in onze mooie stad makkelijker willen maken,” aldus Björn Anseeuw. De prijzen worden niet verhoogd. “Het is belangrijk dat we dit voortaan zelf doen.

De opbrengsten blijven zo van en voor de Oostendenaar en zullen we gebruiken om een beter en goedkoper parkeeraanbod uit te bouwen. Daarom richtten we in de schoot van de stad het gemeentelijk mobiliteitsbedrijf Mobil-O op. Het eerste project staat nu al in de steigers. Tegen 2022 zullen we aan het Maria-Hendrikapark een nieuwe randparking met lage tarieven bouwen.

Zo maken we het stadscentrum een stuk aantrekkelijker, fietsvriendelijker en tegelijk erg goed bereikbaar voor wie toch met de wagen komt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in