Vandaag raakte bekend dat Egbert Lachaert is verkozen als nieuwe voorzitter bij de Open VLD. Hij haalde al in de eerste ronde een absolute meerderheid zodat een tweede ronde overbodig is. Bart Tommelein leek lange tijd in pole-position te liggen voor de positie van voorzitter maar hij heeft het dus niet gehaald.

Voor de buitenwereld was Tommelein de bekendste kandidaat-voorzitter als burgemeester van Oostende en als Vlaams parlementslid kwam hij de laatste maanden veel in de media. Toch behaalde hij maar 29 % procent van de stemmen, Lachaert haalde 61 % en is daarmee de duidelijke winnaar.

Ook Els Ampe, afkomstig uit Oostende stelde zich verkiesbaar maar kreeg amper 7 % van de stemmers achter zich. Voor de verkiezing van de functie van voorzitter konden enkel de leden van Open VLD gaan stemmen. Tommelein kan zich vanaf nu opnieuw volledig focussen op zijn functie als burgemeester van Oostende en dat is voor Oostende misschien maar goed ook. De coronacrisis in Oostende hakt er diep in en er zal veel nodig zijn om Oostende terug uit het slop te halen.

3 REACTIES

  1. Misschien vinden de liberalen toch ook dat de combinatie van burgemeester, parlementslid, ondervoorzitter parlement,… En voorzitter van de partij wat te veel zijn voor één persoon. Het was toch écht wel Bart de Wever achterna. Mensen zonder scrupules toch in een landje als het onze, waar heel veel mensen armoede kennen.

  2. Nu hij voor dit postje niet meer hoeft te lobbyen zal hij hopelijk tijd hebben om werk te maken van de mondkapjes die de Oostendenaars nóg altijd niet in hun bus hebben gekregen !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in