Gisterenavond in de gemeenteraad verklaarde burgemeester Tommelein al dat hij met een bang hart uitkeek naar vandaag en morgen. Hij was bang dat er veel volk last-minute zou afzakken naar Oostende en dan dan vooral per trein. Vanochtend was het al duidelijk dat hij gelijk zou krijgen.

Het is een boze burgemeester die ons te woord staat nadat Oostende opnieuw overspoeld werd door dagjestoeristen. In normale tijden is iedereen welkom in Oostende maar nu met de huidige coronamaatregelen is het een stuk moeilijker om zoveel volk te ontvangen. In vele stations in België stonden er rijen mensen te wachten op een trein naar de kust. De situatie was zelfs zo erg dat de NMBS nog voor de middag al een noodplan moest afkondigen.

Hierdoor moesten mensen heel erg lang wachten op een trein, of in het slechtste geval terug naar huis gaan. Het mooie weer, de vervroegde paasvakantie en vooral het feit dat de gratis tickets vandaag en morgen nog geldig zijn zorgen voor die enorme toeloop.

Maandag had de burgemeester nog overleg gehad met de NMBS toen heeft hij gewaarschuwd dat er wel eens veel volk naar de kust zou kunnen afzakken. De NMBS heeft niet willen luisteren en helaas kreeg Tommelein vandaag gelijk. Hij haalt aan dat hij de NMBS al vaker heeft gewaarschuwd maar dat ze niet willen luisteren.

Tommelein vindt dat het overlegcomité al veel eerder had moeten ingrijpen en de regel van 50 procent bezetting met onmiddellijke ingang had moeten invoeren in plaats van aan het begin van de paasvakantie. Hij is ervan overtuigd dat als mensen hadden geweten dat er minder plaats is dat er dan minder volk zou zijn afgekomen naar Oostende. Daarnaast vindt hij ook dat de gratis treintickets geschrapt hadden moeten worden.

Hij vraagt dan ook al maanden voor een reservatiesysteem voor treinen, zo kan je voorkomen dat er te veel volk op de perrons aanwezig is.

Chaos vermeden

Door de goeie monitoring is chaos in Oostende vermeden want nu hebben alle partners snel gereageerd. De NMBS heeft het noodplan ingevoerd en daardoor veel mensen tegen gehouden om naar de kust te komen. Mensen die met de wagen naar Oostende kwamen ondervonden geen hinder, de parkings waren maar voor 60 % bezet. Daarmee bewijst het nogmaals dat er vandaag maar één probleem was en dat was het spoor.

Morgen wordt het een gelijkaardige dag in Oostende want het noodplan is enkel in werking getreden voor vandaag. Het kan dus dat de situatie zich morgen herhaalt en daar is de burgmeester bang voor.

2 REACTIES

  1. Vorige week was hij nog tevreden over de regeling met de NMBS !
    Ze maken hem iets wijs om van hem af te zijn en hij is goedgelovig .

  2. Alle treinen naar de kust afschaffen ze moeten maar allemaal in eigen regio blijven ! Probleem opgelost
    Had onze gouverneur dat niet gezegd ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in