De nieuwste cijfers van Sciensano geven opnieuw een stijging aan van het aantal mensen dat positief testte op een besmetting met corona. In Oostende zijn er in de laatste 7 dagen 7 nieuwe gevallen ontdekt en dat is een stijging ten opzichte van vorige weken. We blijven nog altijd ruim onder de alarmdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners (10 in Oostende).

Burgemeester Tommelein maakt zich voorlopig nog niet ongerust over de lichte stijging van het aantal besmettingen met corona in Oostende. De bijkomende besmettingen werden vastgesteld bij de twee zonen van een papa die eerder ook al positief heeft getest. Bovendien zijn de mensen die positief testen voorlopig zwak positief, dat geeft aan dat ze het virus zelf niet sterk doorgeven.

Voorlopig kan het stadsbestuur alles monitoren en is de hele situatie onder controle volgens Tommelein. Het is natuurlijk wel zaak om alert te blijven volgens de burgemeester.

Het is belangrijk dat men vooral in eigen sociale kringen afstand bewaart en de regels rond corona respecteert, dit moet dus ook het geval blijven als je afspreekt met familie of vrienden. De laatste dagen zag de burgemeester grote groepen aan cabines zitten en dat baart hem zorgen.

We moeten ons dus blijven inspannen om het aantal besmettingen in Oostende zo laag mogelijk te houden. Gisteren was het al druk in Oostende en werden de maatregelen goed nageleefd, op het strand was het druk maar niet te druk.

Laat ons zien wat de rest van het weekend zal geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in