Uit de meest recente cijfers die door Sciensano beschikbaar werden gesteld, blijkt dat het aantal besmettingen in Oostende snel blijft toenemen. Gisteren waren in de laatste 14 dagen nog 234 mensen positief getest op het coronavirus, vandaag liep dat cijfer al op tot 278 besmettingen in de laatste 14 dagen.

Door de uitbraken in drie centra: Lacourt, Monica rusthuis en de IMBO zijn er de laatste dagen veel meer testen uitgevoerd dan normaal. Alle bewoners en personeel werden getest op het virus. Daarnaast is het ook opmerkelijk drukker in het triagecentrum in Oostende. Het aantal mensen dat daar per dag langs komt is opgelopen tot meer dan 200 per dag.

Het is dus logisch dat er meer besmettingen te vinden zijn aangezien er veel meer getest wordt op dit ogenblik in Oostende. Burgemeester Tommelein noemt de situatie ernstig in Oostende en hij vraagt aan iedereen om de maatregelen te blijven respecteren.

Defensie helpt in Lacourt

In Lacourt is men ondertussen op zoek naar gekwalificeerde mensen die een handje kunnen toesteken. Het leger is er ook aan de slag omdat er veel personeel is uitgevallen. Voorlopig zijn er geen extra overlijdens te melden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in