Drie maanden de tijd kregen Bart Tommelein, Ward Vergote en Bert Maertens om hun levensstijl om te gooien en kilo’s te verliezen. De drie diëtisten van  Dieet Lecluyse stonden in voor de begeleiding. Er zijn twee winnaars, zowel Bart Tommelein als Ward Vergote behaalden hun vooropgesteld doel.

Beiden winnen een gezonde lunch voor hun schepencollege en de inwoners van Oostende en Moorslede kunnen in de maand januari starten bij diëtistenpraktijk Dieet Lecluyse met 10% korting. De grote winnaar is toch wel Ward Vergote, hij verloor maar liefst 19 kg. “Uiteraard ben in ongelofelijk tevreden dat ik deze challenge gewonnen heb en samen met Bart mijn doel behaald heb. Ik wil toch ook Bert feliciteren ook al hebben zijn slechte maten hem de das om gedaan. Ik denk dat ik namens ons drie spreek dat we dit nooit zouden kunnen zonder de steun van Véronique, Stefanie en Michèle.”

Burgemeesters hebben een onregelmatig leven, ze zijn veel onderweg, van de ene vergadering naar de andere, eten ofwel veel te laat, niet of ongezond. De 3 diëtisten bedachten er iets op: de burgemeesterchallenge. Via sociale media roepen  ze burgemeesters op om mee te doen, een druk leven is geen excuus voor een gezonde levensstijl. Burgemeesters Bart Tommelein (Oostende), Ward Vergote (Moorslede) en Bert Maertens (Izegem) gingen er drie maanden lang voor. De burgemeester die de challenge wint krijgt daar iets voor in de plaats: een gezonde lunch voor het schepencollege en alle inwoners van de stad krijgen een korting als ze langskomen bij Dieet Lecluyse. Reden te meer om hun beste beentje voor te zetten. 

Dat deden de drie burgemeesters dan ook! Voor de burgemeester van Oostende, Bart Tommelein, was het niet mogelijk om te sporten door een hieloperatie. Hij koos resoluut voor een gezondere levensstijl. “Ik drink meer water dan voorheen en koolhydraten laat ik links liggen. Dat wil zeggen, geen spaghetti, geen brood. Ik ben een liefhebber van zware bieren, daar zeg ik ook nee tegen. Het is een kwestie van discipline en karakter. Je ziet het, dat werkt, ik heb mijn doel behaald. De prestatie van Ward is toch wel ongezien, in combinatie met beweging verlies je nog een pak meer kilo’s. Hoedje af!”

Ward Vergote van Moorslede heeft zich drie maanden lang in het zweet gewerkt. “Ik sta om de drie dagen op de loopband en ik drink bijna geen alcohol meer, soms als uitzondering eens een glaasje wijn. Mijn doel was om 20 kilogram te verliezen maar vooral om terug in mijn koerstenue te raken. Dat is gelukt, ik ben 19 kilo kwijt en zal binnenkort eens opnieuw gaan fietsen met de Daiseltrappers van Dadizele, ik ben er al vijftien jaar lid maar heb moeten forfait geven omdat ik te zwaar was. Dat is verleden tijd.”

In Izegem combineert burgemeester Bert Maertens sport met een voedingsschema. “Ik leid een onregelmatig leven, ik eet ofwel laat, weinig of ongezond. Veel tijd om te sporten is er ook niet. Deze burgemeesterschallenge kwam als geroepen. Je kan het geen echte strijd noemen, maar het werkt zeker en vast motiverend. Ondertussen vind je mij twee à drie keer per week op de looppiste maar met sporten alleen kom ik er absoluut niet. Ik krijg van mijn coach ook voedingstips, zo eet ik een pak gezonder. In combinatie met vervangmaaltijden was dit een succes, ik ben maar liefst 7 kilo kwijt. Al hebben mijn vrienden mij de das om gedaan, de wijn- en kaasavond van de scouts zaterdag heeft de weegschaal doen stijgen. Ward is een terechte winnaar en ook Bart heeft zijn doel gehaald. Ik wil hen beiden feliciteren.”

“Na drie maanden intensieve begeleiding kunnen we zeggen dat deze burgemeesterchallenge een groot succes is,” zegt Veronique Lecluyse. “Samen verloren ze maar liefst 40 kilo op een gezonde manier. Ik wil ook Bart en Ward feliciteren met hun overwinning, maar ook Bert heeft zijn uiterste best gedaan en mogen tevreden zijn met ieders vooruitgang. Enkel gewicht verliezen zou gemakkelijk zijn, het was onze bedoeling om Bart, Ward en Bert gedurende deze drie maanden een nieuwe levensstijl aan te leren. Ik denk dat we er in geslaagd zijn! We zullen hen het komende jaar blijven begeleiden als ze hun gewicht niet behouden zullen ze hun Award moeten terug geven. De winnaars krijgen niet enkel een award, maar ook een etentje voor hun college en inwoners van Oostende en Moorslede kunnen in januari starten met 10% korting.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in