Het zat er al een hele lange tijd aan te komen maar nu is het ook officieel zover Bart Tommelein stelt hem kandidaat om voorzitter te worden van de Open VLD. Hij was al geruime tijd bezig met het voorbereiden van zijn kandidatuur dat was algemene kennis geworden, vandaar ook de deelname aan de Slimste Mens.

Kort na de verkiezingen ontkende Tommelein nog dat hij voorzitter van de Open VLD wou worden maar al van voor de zomer 2019 was het duidelijk dat hij zijn zinnen had gezet op het voorzitterschap van de Open VLD. Hij wil de verzoener worden van de partij want nu is de partij opgesplitst in twee kampen en dat wil hij ongedaan maken.

Daarom was hij de laatste weken ook opvallend stil in het debat over paars-geel of paars-groen, hij treft de partij in elk geval aan als een puinhoop. De laatste peiling van HLN.be toonde aan dat Open VLD nog amper 10 % van de kiezers kan overtuigen. Zal Tommelein het tij kunnen keren?

De verkiezing gaat door in maart 2020. De partijvoorzitters krijgen jaarlijks 146.757 euro bruto maar dat kan nog aangevuld worden afhankelijk van partij tot partij. Wat deze kandidatuur betekent voor zijn burgmeesterschap dat is nog onduidelijk.

Tommelein wil ook burgmeester blijven dat heeft hij ons zonet bevestigd. Bart Dewever doet hetzelfde in Antwerpen en hij verwacht dus geen problemen om beide jobs te combineren.

Al meer dan 3.200 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in