John Crombez heeft niet lang gewacht om de kat de bel aan te binden vanavond op de gemeenteraad. Bij het eerste punt dat werd besproken, het invoeren van het verbod op skaten aan het Casino-Kursaal, trok hij fel van leer. Door het nieuwe verbod wordt het volgens Crombez zo goed als onmogelijk om nog te fietsen of met de step door Oostende te trekken.

Vorige week brachten we al het bericht waarbij skaters aan het Kursaal vanaf nu beboet kunnen worden als ze daar skaten. De boete bedraagt 250 euro per inbreuk. Om dat te kunnen afdwingen moest het stadsreglement aangepast worden, bij de aanpassing is het volgens Crombez fout gelopen.

In de aanpassing staat dat nergens op de openbare domeinen nog: Het is verboden op het Openbaar domein van de stad en op openbare plaatsen gebruik te maken van rolschaatsen, skateboards, bmx-fietsen, steps,… (en de lijst is niet limitatief). Indien dit overlast veroorzaakt zoals onder andere de veiligheid van anderen in gevaar brengen, schade toebrengen aan openbaar domein, vlotte doorgang van andere personen belemmeren.

Crombez stelt dan ook voor om de maatregel niet goed te keuren, want hij vraagt zich af hoe je deze sanctie op een objectieve manier kan afdwingen.

Tommelein wil uitgebreid verbod tegen mogelijk overlast

Bij het begin van de gemeenteraad reageert Tommelein nog rustig op de bezorgdheden van Crombez. Hij stelt dat de maatregel nodig was om de politie te kunnen laten optreden en dat het bedoeld is om de skaters aan het Kursaal te weren.

De verordening werd niet per locatie ingevoerd omdat er dan sneller opgetreden kan worden bij overlast op een andere plaats. Tommelein zegt dan ook dat ze niet van plan zijn om overal op te treden maar als er gelijkaardige situaties zich voordoen dan kunnen we direct reageren.

De verordening werd aangenomen, niemand durfde nog op het punt ingaan.

Al meer dan 2.000 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

5 REACTIES

  1. Iedereen hoort recht te hebben op zijn of haar plezier. Helaas is het wel zo dat het voor voetgangers inmiddels onmogelijk is geworden veilig op de dijk of stoepen te wandelen. Het is gewoon een wirwar geworden waar voetgangers moeten wijken voor fietsers,skaters,Steps enz enz…. Hoe kun je als politicus tegen de veiligheid van voetgangers zijn

  2. Ik en do nog geen last van gehad en loop al 40 jaar op de dijk 🤔 het gaat hier over oude aangespoelde en toeristen die mekkeren lik dat aal van under is, eigen jeugd eerst!! En das nie racistisch bedoeld btw😉

  3. Pure regeltjesziekte die Tommelein heeft opgelopen op federaal niveau. Lawaai en zuipen wordt getolereerd in Oostende, ook hondenkak op het strand, maar owee een gezonde bezigheid op openbaar domein. Het reglement is bovendien tegenstrijdig, want je kan geen fietspaden aanleggen en gelijktijdig verbieden om te fietsen op openenbaar domein. Pure willekeur voor politie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in