Vannacht werden nog heel wat feestjes georganiseerd dat was ook in Oostende het geval. Toen de cafés op bevel van de burgemeester om 23.45 uur de mensen moesten vragen om de zaak te verlaten. Een aantal feestvierders was het daar niet mee eens en wou nog wat verder vieren, de burgemeester en politie die met veel aanwezig waren moesten ingrijpen.

Toen de politie en burgemeester de jongeren vriendelijk vroegen om te vertrekken uit de Langestraat, begon een aantal van hen de politie van Oostende te provoceren. Om middernacht moesten alle cafés dicht en niet iedereen was het daarmee eens. De politie werd ingezet om die uitgevaardigde maatregel te handhaven.

Tommelein was persoonlijk aanwezig omdat hij al vreesde dat niet iedereen de maatregel zou respecteren. De uitbaters van de cafés volgden netjes de regels maar een aantal bezoekers die al behoorlijk diep in het glas gekeken hadden, hadden geen oren naar de maatregel. Een aantal dronken mensen begon met provoceren van de politie.

Dit is wat de officiële communicatie van Stad Oostende erover zegt…

De politie heeft daarop beslist om in te grijpen en vijf mensen werden bestuurlijk aangehouden. Een uurtje later keerde de rust terug, het zal een tijdje rustig blijven in de Langestraat…

Nog snel een webshop nodig?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in